Despre linte doar laude. Ideală pentru toate gusturile și vârstele, lintea conține fibre solubile care ajută la stabilizarea glicemiei. Ideală și pentru pacienții cu diabet, dar și pentru persoanele care vor să slăbească, lintea se poate prepara în zeci de feluri. În funcție de condimentele adăugate, lintea capătă gusturi diferite. Așa că nu vă feriți să o cumpărați și să o gătiți. Iar lintea nu necesită timp lung de fierbere, din contră. Mai ales dacă o hidratați cu o oră înainte.
Puneți în coșul de cumpărături linte verde, frunze de dafin, roșii, 1 morcov, o ceapă roșie sau 3 cepe verzi, 1 legătură de pătrunjel sau mărar verde, 1 tijă de țelină.
Pentru vinegretă aveți nevoie de linguri de oțet balsamic, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, sare, piper, un cățel de usturoi, un vârf de cuțit de boia de ardei iute.
Ingrediente salată:
Ingrediente vinegretă
Mod de preparare:
Lintea se spală și se lasă la hidratat o oră dacă este posibil. Se fierbe alături de o foaie de dafin, circa 30-40 minute. Se scurge bine și foaia de dafin se scoate. Se lasă la răcit.
Se toacă mărunt morcovul, roșia, ceapa, tija de țelină, verdeața. Se amestecă cu lintea fiartă și răcită. Apoi se prepară vinegreta: oțetul balsamic și uleiul se amestecă cu usturoiul tăiat fin, sarea, piperul și boia se ardei. Se mixează cu salata de linte verde. Poftă bună!