Când vrei să hrănești întreaga familie cu un preparat sănătos și ușor de gătit, încearcă această rețetă de omletă la cuptor, cu legume, șuncă și brânză. Este perfectă pentru micul dejun, dar poate fi servită și la prânz sau chiar la cină.
Această omletă este bogată în proteine și are foarte puțini carbohidrați, fiind ideală și dacă ești la dietă. Poți înlocui șunca slabă cu felii de cârnați sau bacon, dar numai dacă îți permite silueta și colesterolul.
Află cum prepari omletă la cuptor sănătoasă și delicioasă.
Amestecă într-un castron mare laptele, ouăle, sarea și piperul. Adaugă restul ingredientelor (mai puțin roșiile cherry și ceapa verde) și amestecă până se omogenizează compoziția.
Pune amestecul într-o tavă pătrată cu diametrul de 20 de centimetri, unsă înainte cu puțin ulei. Pune jumătățile de roșii cherry pe suprafața compoziției.
Introdu tava la cuptorul preîncălzit. Lasă omleta la cuptor pentru 45 de minute, maximum o oră. la o temperatură de 175 de grade Celsius sau până când omleta capătă la suprafață o crustă aurie și este pufoasă.
Scoate tava din cuptor și las-o deoparte 5-10 minute înainte de a o tăia. Presară pe deasupra ceapă verde tocată mărunt, mărar sau pătrunjel. Servește cu o salată de primăvară delicioasă.
Mai jos poți vedea rețeta de omletă la cuptor fără lapte în compoziție:
Sursă rețetă: theseasonedmom.com