O limonadă de vișine acrișoară, abia scoasă de la frigider, e numai bună să te răcorești în zilele caniculare.
Profită de această perioadă scurtă în care poți mânca vișine proaspete și delicioase și prepară o limonadă perfectă, după rețeta celebrei Martha Stewart.
Rezistă foarte bine la frigider aproximativ o săptămână, deci poți face și cantități mai mari. Dacă îți plac vișinele, încearcă și această rețetă de pandișpan cu vișine, prăjitura copilăriei. Vezi mai jos rețeta de limonadă de vișine pe care o vei adora.
https://www.csid.ro/dieta-sport/retete-culinare/pandispan-cu-visine-desertul-pufos-al-copilariei-reteta-pas-cu-pas-19831035/
Pune vișinele fără sâmburi, zahărul, apa și sucul de lămâie într-o oală. Lasă pe foc mediu aproximativ 30 de minute, până când vișinele se înmoaie și formează un sirop delicios.
Strecoară siropul de vișine răcit cu ajutorul unei site sau al unui tifon.
Pune într-o carafă de limonadă de 1,5 litri câteva cuburi de gheață. Adaugă apa minerală, sucul de la 8 lămâi, zahărul și aproximativ 100 mililitri de sirop concentrat de vișine. Amestecă bine și „scapă” în carafă câteva vișine întregi, pentru decor.
Mai jos, o altă variantă de a prepara limonadă fără sirop:
Sursă rețetă: marthastewart.com