Uleiul de măceșe este folosit încă din antichitate, când egiptenii și maiașii îl foloseau pentru proprietățile sale vindecătore. Acest tip de ulei conține numeroși antioxidanți, vitaminele A, C și E, polifenoli și acizi grași care ajută la refacerea și rejuvenarea pielii. Iată ce beneficii are și de ce ar trebui să-l introduci în rutina de îngrijire a tenului.
Este foarte important să menții o piele hidratată, iar uleiul de măceșe face o treabă excelentă în acest sens, deoarece conține minerale și acizi grași esențiali precum acid linolenic și linoleic, care permit blocarea apei în celule.
Dacă te confrunți cu o piele uscată, acest tip de ulei este potrivit în rutina de îngrijire zilnică. În plus, oferă luminozitate pielii datorită texturii pe care o are.
Expunerea la soare poate lăsa urme vizibile asupra pielii. Din fericire, pentru că este abundent în vitamina A, C și E, cunoscute pentru reducerea problemelor apărute în urma statului la soare, acest tip de ulei merge excelent mână-n mână cu crema cu factor de protecție.
Deoarece conține concentrații ridicate de vitamina A, este un produs excelent pentru piele, iar în timp reduce prezența liniilor fine și ridurilor.
În cazul persoanelor cu un ten sensibil, eczemă sau rozacee, acest tip de ulei ajută la calmare datorită conținutului de vitamina E și a altor compuși meniți să amelioreze inflamațiile.
Datorită conținutului de vitamina A (retinoizi), un ingredient extrem de puternic și cunoscut pentru capacitatea sa de a combate mai multe probleme, este ideal inclusiv în lupta cu acneea.
În urma unui studiu din 2015 s-a descoperit că pacienții tratați cu ulei de măceșe de două ori pe zi au putut observa îmbunătățiri majore în privința culorii cicatricilor în doar 12 săptămâni.