Un kebab vegetarian, deci numai din legume, este excelent dacă ți-e poftă de ceva bun și ușor. Îl poți mânca alături de un fel principal sau ca atare. Cum ar fi la masa de seară, când trebuie să eviți mâncărurile grele și hipercalorice.
Acest kebab vegetarian se prepară foarte rapid, în doar 30 de minute, și nu necesită îndemânare specială. Singura condiție: să folosești legume proaspete, pline de gust. Îl poți prepara la cuptor sau la grătar. Și încă un truc: marinada! Fără ea, kebabul vegetarian nu ar avea un gust desăvârșit.
Mai jos îți spunem cum se prepară marinada pentru kebab vegetarian, ce legume colorate trebuie să folosești și la ce temperatură și pentru cât timp se coace acest fel de mâncare delicios.
Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 6 porții, deci 6 bețe de frigărui. Timpul de pregătire (curățare, tăiere, lăsat la marinat) a legumelor este de maximum 20 de minute, iar cel de gătire la cuptor de 10-15 minute.
Dacă faci kebab vegetarian la grătar (grill), timpul de gătire este de 5-6 minute pe fiecare parte.
Ingrediente pentru frigărui:
Ingrediente pentru marinadă:
Mod de preparare:
Curăță legumele de coajă, spală-le și taie-le în bucăți de 2 centimetri (roșiile cherry și ciupercile le poți lăsa întregi).
Într-un bol mic, pune uleiul de măsline, usturoiul dat prin presă, sucul de lămâie, condimentele uscate, sarea și piperul și amestecă bine să se omogenizeze.
Înfige legumele alternând pe bețele de frigărui.
Pune frigăruile pe o tavă tapetată cu hârtie pergament, apoi unge-le cu marinada cu ajutorul unei pensule și lasă-le să își tragă aromele timp de 10-15 minute.
După expirarea timpului, introdu tava cu frigărui în cuptorul preîncălzit la 205 grade Celsius (sau foc mare, la cuptoarele cu gaz) și lasă la copt 10, maximum 12 minute.
Dacă le faci la grill, lasă-le câte 5-6 minute pe fiecare parte.
O porție de kebab vegetarian are puțin peste 100 de calorii.
Mai jos poți vedea rețeta de kebab vegetarian la grill. Poftă bună!