Friganele crocănțele, dulci și bune când ți-e lene – sau pâine prăjită cu ou, lapte și sirop delicios de arțar sau miere. E desertul ideal când ți-e poftă de dulce, dar nu ai deloc chef să petreci prea mult timp în bucătărie. Probabil vă amintiți de el din copilărie, când mamele noastre ni-l făceau când le băteam la cap că vrem ceva dulce și nu aveau bietele timp de gătit prăjituri sofisticate.
E atât de simplă și de rapidă această rețetă de pâine prăjită cu ou și lapte încât s-ar putea chiar să devină desertul tău preferat acum, la maturitate, când jobul și alte treburi casnice nu-ți lasă prea mult timp liber.
Ca să-ți iasă un desert perfect, ține cont de câteva trucuri, pe care ți le dezvăluim un pic mai jos. Iar dacă nu ai sirop de arțar, nu-ți face probleme. Și mierea e la fel de bună!
Crocantă la exterior, moale și dulce la interior, pudrată cu zahăr și decorată cu zmeură, căpșuni sau afine, această pâine prăjită cu ou și lapte dă dependență.
Vezi care sunt ingredientele necesare și cum se prepară acest desert cu care mulți ne-am delectat în copilărie.
Pasul 1: Bate ouăle (cu zahăr vanilat sau esență de vanilie) într-un castron încăpător.
Pasul 2: Adaugă laptele și scorțișoara și amestecă bine cu un tel.
Pasul 3: Scufundă feliile de pâine în amestecul de ou și lapte.
Pasul 4: Pune un cubuleț de unt să se topească într-un grill, pe foc mediu spre mare.
Pasul 5: Pune 2-3 felii de pâine pe grătar. Sau mai multe, în funcție de cât de mare este grătarul. Lasă-le să se prăjească până capătă o nuanță frumoasă maronie pe ambele părți.
Pasul 6: Scoate feliile de pâine prăjită cu ou și lapte pe o farfurie și adaugă imediat un cubuleț mic de unt și câte o lingură de sirop de arțar sau miere.
Pasul 7: Decorează cu fructe de pădure proaspete și zahăr pudră. Poftă bună!