Măști de păr: tipuri și proprietăți (P)

  • Publicat:
Măști de păr: tipuri și proprietăți (P)
Sursa foto: Pinterest

Pe lângă stres și lipsa de vitamine, sănătatea și starea părului sunt afectate și de schimbări frecvente de temperatură, apa dură, lumina soarelui, colorare, perm, utilizarea produselor de coafură precum geluri, lacuri, șampoane uscate, precum și a unui uscător de păr sau ondulator.

Mai mult, pe lângă acești factori, starea șuvițelor poate fi deplorabilă din cauza îngrijirii insuficiente, în urma căreia buclele devin uscate, fragile, plictisitoare, apar vârfurile despicate și volumul scade.

În primul rând, desigur, ar trebui să contactați un specialist – un triholog, care vă va prescrie analizele necesare, vă va ajuta să identificați lipsa elementelor necesare și să determinați cauza problemelor dvs. de păr.

De asemenea, vă sfătuim să utilizați în mod regulat produse pentru îngrijire suplimentare – măști de păr, care vă vor ajuta să restabiliți și să vă mențineți sănătatea și rezistența părului, să-i oferiți strălucire, netezime și prelungirea rezistenței culorii.

Tipuri de măști de păr și scopul acestora

Măștile asigură o penetrare profundă în structura firelor de păr, a scalpului și oferă un efect complex pe termen lung. Avantajele acestora este că vă permit să observați un rezultat pozitiv încă de la prima utilizare. Acest lucru este posibil datorită unui set mai concentrat și echilibrat de ingrediente active din compoziție.

Piața produselor cosmetice oferă o gamă largă de măști profesionale, care vizează rezolvarea oricăror probleme https://makeup.ro/categorys/22812/.

Toată varietatea acestora poate fi împărțită în grupuri în funcție de scop, tipul de păr, compoziție etc.

  • Pentru a vindeca părul uscat, fragil, lipsit de viață, cu structura deteriorată, puteți folosi măști regenerante. Conține keratină, pantenol, uleiuri naturale și extracte din plante, care pot pătrunde profund și restabili structura șuvițelor.
  • Măștile pe bază de uleiuri naturale, în special argan și macadamia, care conțin ulei de arbore de ceai, mușețel, aloe și extracte de alge au un efect regenerant eficient.
  • Măștile nutritive și hidratante ajută la menținerea buclelor sănătoase, saturate cu umiditate și oligoelemente benefice, normalizează echilibrul apei și lipidelor, oferă protecție împotriva factorilor de mediu negativi. Compoziția conține o concentrație semnificativă de vitamine și substanțe hidratante – acid hialuronic sau glicolic, chitosan, uree, sorbitol, complexe de ulei (shea, mango, palmier brazilian și avocado).
  • O mască peeling poate fi creată pe bază de argilă, noroi de mare, sare și alte componente cu efect de exfoliere. Curăță în profunzime porii scalpului de impurități și sebum, ceea ce ajută la întărirea rădăcinilor și la prevenirea căderii părului.
  • Măștile terapeutice anti-mătreață conțin zinc, betaină sau ulei de măsline ca ingrediente active, care au un efect de reglare a sebumului, antibacterian și calmant, hidratează și înmoaie scalpul.
măști de păr
Sursa foto: Pinterest

Cum să alegi o mască de păr

Principalele criterii pentru alegerea unei măști sunt tipul de păr, starea acestuia și problema care trebuie rezolvată.

Calitatea măștii este determinată de procentul de substanțe nutritive – prin urmare, atunci când alegeți, trebuie să citiți cu atenție compoziția de pe ambalaj, unde ingredientele sunt listate în ordine descrescătoare.

În acest caz, ar trebui să acordați atenție dacă există ingrediente la care s-ar putea să aveți o reacție alergică. Și, desigur, acordați atenția și la durata de valabilitate a produsului. Se recomandă utilizarea aceleiași mărci de produse pentru păr – șampon, balsam, mască etc.

Urmărește CSID.ro pe Google News