Cui nu îi e poftă de înghețată? Mai ales vara… Însă, dacă v-ați hotărât să respectați un regim alimentar din care ați exclus zahărul probabil înghețata nu este la loc de cinste în meniul zilnic. Asta nu înseamnă că nu există și alternative care să vă ajute și să continuați regimul și să satisfaceți pofta. Iaurtul proteic înghețat este o variantă ușor de preparat.
Eu urmez de două luni un regim alimentar echilibrat și zahărul rafinat nu se prea găsește în meniul indicat de consultantul în nutriție. Se găsește de fapt, dar în cantitate mică în cele 10 grame de ciocolată neagră (minimum 85% cacao) pe care le am zilnic. Așa că am spus pas de multe ori intențiilor de a cumpăra înghețată în această vară. Asta m-a determinat însă să găsesc o altă soluție și anume să ”îngheț” un produs din meniul zilnic. Pentru că la ora 17.00 recomandarea este să am un iaurt cu 1,5% grăsime, m-am gândit să fac înghețată de iaurt. Și așa am descoperit senzația internetului la acest moment – iaurt proteic înghețat.
În unele rețete se recomandă chiar iaurtul grecesc, dar eu am combinat 150 g iaurt degresat parțial și 200 g de iaurt nedegresat. Am găsit o pudră proteică cu vanilie care are la bază multe ingrediente naturale: ovăz, mazăre, in, proteine din orez brun, tapioca și îndulcitori ca sucraloza. Mai puteți adauga fructe, alune. Eu am pus coacăze roșii (au un conținut redus de zaharuri) și boabe de cafea. Unele rețete includ și o linguriță de miere.
Mod de preparare:
Amestecați iaurtul și pudra proteică. Puneți pe o hârtie de copt amestecul într-un strat de circa 2 cm. Adăugați fructele. Lasați la congelat cel puțin 4 ore. Se poate savura cu boabe de cacao sau de cafea. Poftă bună!