În doar 15-30 de minute te poți bucura de o porție generoasă de inele de ceapă pane, delicioase, crocante și în același timp fragede încât se topesc în gură. Sunt foarte ușor de preparat și se potrivesc de minune ca gustare, dar și alături de o friptură suculentă.
Ai grijă însă la cantitate, pentru că aceste inele de ceapă au destul de multe calorii, din cauza uleiului folosit la prăjire. O variantă mai light este să le „prăjești” la cuptor, timp de 20 de minute, la o temperatură de 22 de grade Celsius.
Vezi mai jos rețeta foarte simplă de inele crocante de ceapă pane, gustărele pe placul tuturor, de la mic la mare!
Ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se desfac inelele. Pune într-un bol făina, bicarbonatul și sarea. Tăvălește inelele de ceapă prin amestecul de făină.
Bate bine ouăle cu laptele și toarnă peste făina prin care ai trecut rondelele de ceapă. Amestecă bine, apoi scufundă fiecare inel de ceapă prin aluat. Pune inelele pe un grătar cu folie de aluminiu dedesubt până le dai pe toate prin aluat.
La final, dă inelele de ceapă prin pesmet și prăjește-le în ulei încins timp de 2-3 minute sau până capătă o culoare aurie. Scoate-le pe un prosop de hârtie ca să absoarbă excesul de grăsime. Presară puțină sare peste ele și servește cu sos tzatziki sau ketchup. Poftă bună!
Vezi mai jos rețeta de inele de ceapă la cuptor.