Când vine vorba de gustări încercăm să facem alegeri cât mai sănătoase pentru că, în fond, cu ajutorul lor încercăm doar să ne potolim foamea până la următoarea masă principală. Dacă organizezi o petrecere, cu siguranță încerci să te asiguri că ceea ce se regăsește pe masă este pe placul tuturor, motiv pentru care opțiunile vor fi variate, de la nuci și semințe, legume și fructe proaspete, până la alte alternative vegane. Pentru persoanele care nu consumă gluten, sunt și vegane și vor să mănânce cât mai sănătos, avem noi o recomandare: socca, o gustare extrem de delicioasă și sănătoasă, din năut.
Acest preparat își are originea din Provence, Franța și este practic o clătită din năut de mari dimensiuni. Pentru a o obține ai nevoie de făină de năut, apă, ulei și condimente.
Mod de preparare: Într-un bol mediu amestecă făina de năut cu apa călduță, cele două lingurițe de ulei de măsline extra-virgin, sarea, piperul și paprika. Acoperă și lasă bolul deoparte timp de cel puțin două ore la temperatura camerei. Lasă cuptorul la preîncălzit și adaugă 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin într-o tavă rotundi și las-o în cuptor timp de 5-10 minute, apoi scoate tava și adaugă conținutul în ea. Las-o la cuptor încă 2-3 minute, până când socca prinde o culoare aurie.
Transferă compoziția pe o farfurie și adaugă sare și parmezan deasupra și ulei de măsline.