Când ți-e poftă de un preparat delicios, dar prietenos cu silueta și cu stomăcelul sensibil al copiilor, încearcă această rețetă de chifteluțe din conopidă și dovlecel. Se prepară rapid, fără ulei, la cuptor. Vor fi devorate de toată lumea, de la mic la mare!
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare pentru aceste delicioase chifteluțe din conopidă și dovlecel!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pasul 1: Spală bine conopida și dă-o prin blender.
Pasul 2: Spală dovlecelul, curăță-l de coajă și dă-l de răzătoare, apoi stoarce-l între palme ca să elimini excesul de apă.
Pasul 3: Într-un castron încăpător, pune conopida mărunțită, dovlecelul dat pe răzătoare, ouăle, făina, iaurtul și condimentele. Amestecă bine cu o lingură de lemn și formează cu mâinile chifteluțele, mai rotunde sau mai plate, în funcție de preferințe.
Pasul 4: Pune chifteluțele formate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pasul 5: Introdu tava cu chifteluțe în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lasă-le să se coacă 25-30 de minute. La jumătatea timpului le poți întoarce de pe o parte pe alta, ca să se rumenească frumos.
Servește cu sos tzatziki sau simple, sunt pur și simplu delicioase. Poftă bună!
Mai jos poți vedea o rețetă de chifteluțe din conopidă cu brânză.