Aceste vitamine și minerale pentru slăbit pe care le găsești în alimente, dar și în suplimente – dacă e cazul – îți oferă și energie, previn oboseala și te ajută să dai randament maxim la antrenamentul fizic.
Să dai jos kilogramele în plus nu e o misiune chiar atât de simplă, dar nici imposibilă. Cel mai important e să fii atentă la alimentație, care îți oferă din belșug, dacă faci alegeri înțelepte, cele mai bune vitamine și minerale pentru slăbit. Adaugă în ecuație și 30 de minute de mișcare în fiecare zi și procesul slăbirii va fi cu siguranță un succes. Iată ce alimente sunt indicate atunci când vrei să slăbești.
Vitamina B (tiamină B1, riboflavină B2, niacină B3, acid pantotenic B5, piridoxină B6, folați B9, cobalamină B12) – acestea ajută la metabolizarea carbohidraților, proteinelor și grăsimilor, favorizând procesul de scădere în greutate.
Alimente bogate în vitamina B: fasole, năut, linte, ouă, carne macră, cereale integrale, banane.
Vitamina D – este importantă pentru imunitate, dar are efect benefic și asupra stării emoționale, în strânsă legătură cu supraalimentația hipercalorică. De asemenea, studiile au arătat că aportul corect de vitamina D poate preveni acumularea depozitelor de grăsime pe burtă.
Alimente bogate în vitamina D: ulei de pește, sardine, ton, somon, gălbenuș de ou, lapte, iaurt, cereale sau sucuri naturale.
Fier – joacă un rol important în asimilarea nutrienților. De asemenea, asigură transportul sângelui bogat în oxigen și substanțe nutritive în toate celulele, inclusiv la nivelul musculaturii, accelerând procesul de ardere a caloriilor.
Alimente bogate în fier: carne de vită, spanac, fasole, linte, crustacee, ficat, broccoli, orez brun, semințe de dovleac.
Magneziu – este un mineral cu numeroase funcții importante în organism. Controlează nivelul glicemiei, al tensiunii, menține sănătatea sistemului nervos și osos, asigură necesarul de energie și, nu în ultimul rând, participă la procesul de digestie, ajutând organismul să digere în mod eficient alimentele.
Alimente bogate în magneziu: nuci, semințe, cereale integrale, linte, fasole galbenă sau verde, mazăre, spanac, kale, salată verde, urzici, ciocolată neagră.
Atunci când îți propui să slăbești, evită astfel de suplimente care susțin că ard grăsimile, deoarece nu există suficiente dovezi că ar avea într-adevăr acest efect.
Suplimente care nu și-au demonstrat eficiența: sinefrina, carnitina, acidul linoleic conjugat, forscolina, picolinatul de crom, fucoxantina, garcinia cambogia.
Cel mai indicat este să consumi alimentele menționate mai sus și să faci cât mai multă mișcare. Cafeaua și ceaiul verde pot fi, de asemenea, benefice în procesul de slăbire, pe lângă nelipsita apă, minimum 2 litri/zi.