Păr sănătos: 3 reguli de aur de la care să nu te abați niciodată

Urmezi o rutină atentă, dar părul tău tot nu arată pe cât de bine ți-ai dori și nu te bucuri de un păr sănătos. Ce e de făcut?
  • Publicat:
Păr sănătos: 3 reguli de aur de la care să nu te abați niciodată
Foto: pexels

Părul tău nu este pe cât de sănătos ți-ai dori? Are un aspect electrizat, este deteriorat, greu de coafat și nu știi de ce? Cel mai probabil există câteva lucruri pe care faci, fără să îți dai seama de impactul lor asupra podoabei tale capilare. Folosești produsele de îngrijire adecvate tipului tău de păr, nu exagerezi cu instrumentele de styling și urmezi o rutină atentă. Dar părul tău tot nu arată pe cât de bine ți-ai dori și nu te bucuri de un păr sănătos.

Ce să NU faci pentru un păr sănătos?

1. Îți coafezi părul ud

Răbdarea este esențială, mai ales când vine vorba de coafare. Dacă părul tău este încă umed nici nu ar trebui să îți treacă prin minte să îl expui la instrumente de styling. Așteaptă ca acesta să fie uscat măcar în proporție de 70% înainte de a-l coafa. Altfel riști să îl deteriorezi!

2. Îți periezi părul ud fără a folosi un produs leave-in

Indiferent de textura părului tău, este important să folosești un produse leave-in (fie sub formă de balsam, spray sau cremă). Sau un pieptene cu dinți rari. Nici într-un caz nu este o idee bună să îți periezi părul când acesta este încă umed. Un produs leave-in acționează asemeni unui tratament. Lasă părul moale, ajută la descurcarea lui și oferă nutrienți care îl întăresc și îl fac mai elastic.

3. Neglijezi sănătatea scalpului

Un lucru pe care multă lume nu îl realizează? Un scalp sănătos este esențial pentru un păr mai puternic și mai strălucitor. Așa că oferă-i atenție și o îngrijire specială. Cel puțin o dată pe săptămână ar trebuie să folosești un produs special conceput pentru curățarea scalpului. Un pas care face diferența pentru părul stresat şi supraîncărcat cu produse de styling şi reziduuri.

Factorii nocivi precum căldura, frigul sau substanțele chimice, sunt predispuși să încalce bariera protectoare a scalpului, penetrând pielea. Acesta reacționează, prezentând inflamații, roșeață, mâncărimi și tensiune.

Urmărește CSID.ro pe Google News