Cum să dormi dacă ai apnee, dureri de spate sau sforăi

Fie că alegi să dormi pe spate, într-o parte sau pe burtă, aceste poziții de somn au un impact asupra modului în care te simți a doua zi.
  • Publicat:
Cum să dormi dacă ai apnee, dureri de spate sau sforăi
Foto: shutterstock / Cum să dormi dacă ai apnee, dureri de spate sau sforăi

Cu siguranță știi deja că somnul este important pentru sănătate și că există numeroși factori care contribuie la un somn bun. Dar unul dintre cei mai importanți factori este poziția de somn. Fie că alegi să dormi pe spate, într-o parte sau pe burtă, aceste poziții de somn au un impact asupra modului în care te simți a doua zi. Așadar, care este cea mai bună poziție de somn? Din păcate, nu există o poziție ideală pentru a ameliora orice problemă. În funcție de stadiul vieții sau sănătatea individului, acestea pot varia.

Poziții de somn: când să dormi într-o parte

Două tipuri de persoane pot beneficia de somnul practicat într-o parte. Cei cu apnee de somn obstructivă, pentru a-și ține căile aeriene deschise și cele care sforăie, dar nu suferă de apnee în somn. De asemenea, femeile însărcinate pot dormi într-o parte atunci când se află în al treilea trimestru de sarcină, în special pe partea stângă, pentru a îmbunătăți circulația către placentă.

Când să dormi pe spate

Dacă nu ai probleme de respirație și nu ești însărcinată, poți dormi pe spate. În general, persoanele care au probleme cu coloana se pot bucura de această poziție de somn pentru că permite o aliniere mult mai naturală. De asemenea, dormitul pe spate este bun și pentru persoanele cu reflux acid sau congestia sinusurilor.

Când să dormi pe burtă

Dormitul pe burtă ameliorează problemele asociate apneei de somn și sforăitului. Această poziție de somn nu este tocmai ideală pentru o persoană care are dureri de cap sau de gât.

Cum să schimbi pozițiile de somn

Modul în care dormi impactează calitatea somnului și a vieții. În unele situații este recomandat să-ți schimbi poziția de somn, dar asta nu înseamnă și că este ușor să o faci. Poate dura luni de zile să te obișnuiești. Te poți folosi de perne mai ferme care să nu-ți permită să schimbi anumite poziții de somn.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult