Trebuie să recunoaștem că iubim clătitele sub orice formă, cu orice topping și umplutură, fie că optăm pentru o variantă dulce sau sărată. De data aceasta avem o nouă rețetă: clătite japoneze.
Clătitele japoneze sunt foarte pufoase și poartă numele de hottokēki. Se consumă cu sirop de arțar, unt topit sau frișcă sau chiar înghețată de vanilie.
Compoziția este similară clătitelor americane (pancakes): făină, zahăr, lapte și ouă, doar că această rețetă nu presupune amestecarea tuturor ingredientelor la un loc. Rezultatul? Un desert aerat, pufos și cu o textură care să-ți potolească papilele gustative.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă ouăle, laptele bătut, zahărul, extractul de vanilie și sarea. Adaugă restul ingredientelor și amestecă până obții o compoziție omogenă. Pune o tigaie la încins, la foc mediu și folosește un spray de gătit. Pune aluat în tigaie și lasă-l să se prepare până face la suprafață niște mici bule de aer. Întoarce-o și las-o și pe cealaltă parte. Repetă procesul și mu uita să folosești un capac cu care să le acoperi.