4 motive să pleci într-o drumeție pentru a te menține sănătos

Motivele pentru care ar trebui să pornești într-o drumeție sunt infinite. În primul rând, gândește-te că este o modalitate accesibilă de a te menține în formă.
  • Publicat:
4 motive să pleci într-o drumeție pentru a te menține sănătos
Foto: pexels

Motivele pentru care ar trebui să pornești într-o drumeție sunt infinite. În primul rând, gândește-te că este o modalitate accesibilă de a te menține în formă. Poți opta pentru orice rută și durată îți dorești și poți crește treptat o anumită forță și rezistență care te vor ajuta ulterior în practicarea anumitor sporturi Iată care sunt beneficiile drumețiilor.

De ce să pleci în drumeție: beneficii pentru sănătate

Reduci stresul și depresia

Activitățile în aer liber reduc nivelul stresului și depresia. În urma unui studiu s-au analizat efectele urbanizării asupra sănătății mentale. Rezultatele au arătat că participanții care mergeau cel puțin 90 de minute într-un mediu natural reduceau activitatea neuronală din anumite zone ale creierului, asociate bolilor mentale, comparativ cu cei care obișnuiau să meargă într-un mediu urban. Reconectarea cu natura reduce stresul. Prin simplul fapt că respiri aerul proaspăt, privești împrejurimile și chiar atingi anumite elemente din natură te poți bucura de efecte pozitive asupra sănătății mentale.

Crește densitatea oaselor

Începând cu vârsta de 30 de ani, densitatea oaselor și tonusul muscular încep să sufere un declin. Cel mai bun mod prin care poți ajuta la dezvoltarea oaselor este cu ajutorul sportului. Aerobicul făcut cu regularitate sau antrenamentele cu greutăți pun presiune pe oase, iar astfel depozitele de calciu sunt stimulate, la fel și creșterea oaselor.

De ce să pleci în drumeție? Îmbunătățești sănătatea cardiovasculară

Multe dintre boli apar din cauza stilului de viață pe care îl avem, iar aici vorbim de lipsa activității fizice, nutriția dezechilibrată și astfel apar obezitatea, hipertensiune, bolile cardiovasculare și diabetul. Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare nu doar că reduce riscul de dezvoltare a anumitor boli, dar te ajută să te simți mai tânăr. Pleacă într-o drumeție și urmărește progresul pe care-l faci cu ajutorul dispozitivelor de tracking.

Te ajută să slăbești

Mersul moderat este ideal pentru a crește rezistența, mai ales dacă vrei să pleci într-o drumeție. După ce picioarele tale au devenit mai puternice, vei vrea să ajungi la un alt nivel și să ajungi să slăbești și să arzi mai multe calorii. Arderea caloriilor depinde de factori precum intensitatea, vârsta, greutatea, dar și forma ta fizică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult