Dr. Dan Benția este medic primar neurochirurgie în cadrul Spitalului Clinic Sanador. În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, medicul Dan Benția a expus mai întâi condițiile în care apar tumorile de la nivelul creierului. Anual, acestea îmbolnăvesc aproape 30 de mii de oameni din întreaga lume.
„Nu există o singură cauză a tumorilor cerebrale, există multiple cauze pentru apariția tumorilor cerebrale. Din păcate, la ora actuală, cu câteva excepții, nu putem nominaliza o substanță care este sută la sută carcinogenetică. Sunt incriminați diverși factori precum E-urile alimentare, poluarea atmosferică și diverse substanțe din cosmetice. La acestea, se adaugă stresul, predispoziția genetică, bolile care scad imunitatea, precum infecția cu HIV sau leucemiile.
Aș putea menționa ca o semicertitudine radiațiile ionizante, cum sunt cele din terapiile pentru alte patologii. În cazul unor tumori la copii, putem menționa o anumită prodispoziție genetică” ne-a declarat medicul Dan Benția.
Cât privește simptomele care ar trebui să alerteze pacienții, acestea diferă în funcție de localizarea tumorii. „De exemplu, dacă tumora e în lobul frontal, există alte semne decât cele în cazul în care tumora e în lobul parietal.
În general, ca semn nespecific, poate apărea durerea de cap care nu mai cedează la tratamentele uzuale. Această durere de cap este de obicei în a doua parte a zilei și spre seară. Trebuie diferențiată de durerea din migrenă care apare dimineața.
Durerea de cap este însoțită de vărsături, de obicei fără stare de vomă. Eventual, apar și tulburări de echilibru, iar la examinarea fundului de ochi, se poate observa un edem, edemul papilar.
Această traidă este caracteristică proceselor expansive, ca urmare a tumorilor care se dezvoltă la nivelul creierului” adaugă medicul Dan Benția.
Cum se tratează tumorile cerebrale la ora actuală cu ajutorul tehnologiei moderne puteți afla din interviul video!