Lipoza injectabilă, alternativa non-invazivă a liposucției

Alternativa pentru liposucție este lipoza injectabilă. Ce este și cum funcționează această procedură ne vorbește Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Lipoza injectabilă, alternativa non-invazivă a liposucției
Foto: Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog

Aspectul de „coajă de portocală” sau depozitele de grăsime din anumite zone ale corpului reprezintă o provocare pentru multe femei. În teorie, un stil de viață sănătos ne poate ajuta să scăpăm de aceste probleme, dar ce facem când lucrurile nu sunt tocmai în favoarea noastră? Alternativa pentru liposucție este lipoza injectabilă. Ce este și cum funcționează această procedură ne vorbește Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog.

Lipoza injectabilă: ce este, unde se injectează, care sunt contraindicațiile

CSID: Ce este lipoliza injectabilă și cum înlocuiește liposucția și dietele?

Dr. Dana Bratu: Lipoliza este o metodă modernă care să ajute la remodarea corporală prin eliminarea adipozității localizate. Procedura nu înlocuiește dieta întrucât poate elimina grăsimea doar parțial, din zone bine definite și este dedicată persoanelor care nu reușesc, în ciuda unui stil de viață sănătos, să scape de gușă, colăcei abdominali sau „aripioare” la nivelul șoldurilor și coapselor.

Lipoliza rămâne o alternativă non-invazivă liposucției fiind recomandată persoanelor care nu doresc intervenție chirurgicală sau nu au timp de recuperare.

CSID: Care sunt zonele în care poate fi folosită această procedură?

Dr. Dana Bratu: Se poate folosi pentru multiple arii de la nivelul corpului, dar cele mai solicitate zone sunt: bărbia dublă, zona abdomenului pentru reducerea pliului de grăsime sau laxității pielii după sarcină precum și zona genunchilor.

CSID: Este dureroasă?

Dr. Dana Bratu: Lipoliza este o procedură injectabilă, prin urmare există un mic grad de disconfort, însă folosim cremă anestezică în prealabil pentru diminuarea senzațiilor de înțepătură.

CSID: Ce efecte are asupra celulitei?

Dr. Dana Bratu: Substanțele injectate reprezintă cocktail-uri enzimatice de lipază, liază și colagenază, iar acestea reușesc să reorganizeze fibroza asociată celulitei. Paniculii adipoși sunt delimitați între ei de septuri fibroase care creează aspectul de „coajă de portocală”. În timp ce lipaza distruge celulele adipoase, celelalte enzime relaxează septurile fibroase și astfel pielea capătă un aspect mai neted.

CSID: Cum trebuie să se pregătească pacienta înainte de procedură și ce ar trebui să facă după procedură pentru a menține efectele?

Dr. Dana Bratu: Pacientelor li se recomandă să nu administreze antiinflamatore sau anticoagulante înainte de intervenție cu câteva zile, să evite injectarea în perioda menstrei. O dietă echilibrată, sportul, masajele de drenaj limfatic ajută la menținerea efectelor pe termen lung.

CSID: Există și contraindicații?

Dr. Dana Bratu: Nu se efectuează aceste intervenții persoanelor cu tulburari de coagulare a sângelui, minorilor, femeilor însărcinate sau care alăptează.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Dana Bratu - Medic specialist dermatolog
Dr. Dana Bratu este Medic Specialist Dermatolog si Director Medical in cadrul clinicilor DermaBeauty. A urmat cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti si a obtinut titlul „Studentul anului in Medicina”, distinctie oferita de Raed Arafat si asociatia V.I.P. S-a ...
citește mai mult