Cori Grămescu: 12 motive pentru care să faci sport

Antrenorul de pilates și nutriționistul, Cori Grămescu atrage atenția asupra importanței activității fizice în gestionarea greutății.
  • Publicat:
Cori Grămescu: 12 motive pentru care să faci sport
Cori Grămescu: 12 motive pentru care să faci sport

Antrenorul de pilates și nutriționistul, Cori Grămescu atrage atenția asupra importanței activității fizice în gestionarea greutății, dar și pentru îmbunătățirea metabolismului pe termen lung.

„După 16 ani de lucru cu clientele pot spune cu certitudine că implicațiile sportului asupra vieții de zi cu zi sunt nenumărate și toate merită luate în considerare. Indiferent dacă alegem să antrenăm la sală sau dacă apelăm la orele on-line, beneficiile sportului sunt de necontestat. Sportul creează un deficit caloric eficient fără să ne înfometăm, contribuie la controlul stresului și ne ajuta să ne odihnim mai bine post efort, menține metabolismul funcțional la un nivel optim și creează o modificare a componentelor corpului, crește calitatea și cantitatea masei musculare, întărește sistemul osos și, în prezența deficitului caloric, scade masa de grăsime de sub piele și din jurul organelor interne”, explică Cori Grămescu, antrenor de pilates.

Cori Grămescu explică de ce este bine să facem sport

Este bine cunoscut faptul că sportul este esențial în procesul de slăbire deoarece consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea, însă acest are multiple beneficii și asuprea sănătății. Mai jos, Cori Grămescu oferă 12 motive pentru care ne recomandă să facem sport:

  • Sănătate cardiovasculară îmbunătățită. Inima este un mușchi, trebuie antrenat! Exercițiile fizice regulate pot ajuta la îmbunătățirea sănătății generale a întregului tău sistem cardiovascular.
  • Scade riscul de boli de inima, accident vascular cerebral și diabet. O inimă mai sănătoasă înseamnă un risc redus de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet.
  • Reducerea tensiunii arteriale. Activitatea fizică vă menține inima și vasele de sânge sănătoase, ajutând la prevenirea hipertensiunii arteriale.
  • Îmbunătățirea forței musculare și a rezistenței. Exercițiile de rezistență vă provoacă sistemul muscular, rezultând mușchi mai mari și mai puternici.
  • Flexibilitate articulară și amplitudine de mișcare îmbunătățite.
  • Eliberare de stres. Exercițiile fizice sunt un excelent stimulent pentru starea de spirit și s-au dovedit a fi o metodă eficientă de ameliorare a stresului.
  • Scade riscul anumitor tipuri de cancer. Persoanele care fac sport în mod regulat sunt mai puțîn susceptibile de a dezvolta cancer de sân, colon și plămâni.
  • Ține sub control colesterolul. Exercițiile fizice scad nivelul LDL (colesterolului rău) și crește nivelul HDL (colesterolului bun).
  • Previne osteoporoza. Menținerea oaselor dense și puternice este un alt beneficiu al activității fizice.
  • Întărește sistemul imunitar.
  • Îmbunătățește calitatea somnului.
  • Beneficii pentru sănătatea mintală. Mișcarea este bună și pentru sănătatea ta mintală, deoarece poate lupta împotriva sentimentelor de anxietate și depresie, îți poate ascuți concentrarea și poate îmbunătăți stima de sine.
Urmărește CSID.ro pe Google News