Auzim tot mai des despre importanța circuitelor neuronale noi atunci când vrem să schimbăm și să îmbunățim calitatea vieții. Prin obiceiuri noi, benefice cream noi circuite neuronale și le putem integra în rutina noastră. Gina Veveriță, Master Trainer de NLP, Time Line Therapy®, Trainer Hipnoterapie și Coaching.
CSÎD: Cum să creezi noi circuite neuronale care să aducă lumină, bunăstare, prosperitate în viața ta?
Gina Veveriță: Stabilirea de obiective, de obiceiuri noi, ieșire din zona de confort, rutină… instalarea stării de curiozitate în permanență
CSÎD: Ce tehnici ne ajută să fim bine în pielea noastră?
Submodalități (Schimbi Submodalitățile Trecutului, Prezentului și Viitorului)
Descoperirea și înlocuirea strategiilor care te sabotează cu strategii de succes.
Poziții perceptuale
Ancorare, obține starea cu resurse oricând ai nevoie
Integrarea Părților – scapi de conflicte
Time Line Therapy ® elimini emoții negative, anxietate, credințe care te limitează
Dezvoltă curiozitate
Dezvoltă acuitate senzorială V, A, K, O, G, și dă atenție la ce se întâmplă în jurul tău…
CSÎD: Cum să ne iertăm pe noi înșine pentru ce am greșit noi sau poate pentru ce au greșit alții și noi ne-am învinovățit?
Gina Veveriță: În primul rând, să accepți că ai făcut tot ce ai știut tu mai bine cu resursele pe care le-ai avut la dispoziție în acel moment. Să te gândești și să analizezi situația, întrebându-te care a fost intenția pozitivă din spatele acelui gest, comportament. Pentru că întotdeauna, chiar așa, întotdeauna, există o intenție pozitivă pentru care oamenii fac ceea ce fac. Terapia iertării Ho’oponopono, din învățătura Huna e un proces miraculos de iertare a ta și a celorlalți.
CSÎD: Cum să trecem cu capul sus peste evenimentele grele?
Gina Veveriță: Acceptându-le ca făcând parte din viață.
CSÎD: Cum să rămânem pozitivi și încrezători?
Gina Veveriță:”Succesul constă în trecerea de la eșec la eșec fără pierderea entuziasmului” spunea Winston Churchill. Gândire orientată pe soluții, concentrarea atenției pe obiectiv, pe scop, eliminarea fricii, luarea deciziilor bazate pe încredere, nu cu frică, informare, discernământ în filtrarea informației, obținerea competenței.