Stres, griji, sarcini de îndeplinit, finalul de an vine cu toate acestea la pachet, iar tu numeri zilele în care speri să te relaxezi puțin. Și cum ai putea s-o faci cel mai bine? O baie fierbinte poate fi cea mai bună variantă de relaxare în zilele reci de iarnă. Nu doar că te ajută să uiți de stres, dar poate deveni ritualul tău de frumusețe. Un relax total pentru trup, cu efecte terapeutice!
Modul în care o baie fierbinte poate avea beneficii vindecătoare pentru corp și minte este instinctiv. De fapt, a te scufunda în apă fierbinte este un ritual cu origini foarte străvechi, astfel încât grecii și romanii beneficiau deja de efectele unei băi calde relaxante.
Temperatura ridicată a apei acționează asupra mușchilor, dar și asupra nervilor. Adăugând apoi efectul calmant și de detoxifiere al unei băi de bule parfumate, care învăluie corpul și mintea, puterea unei băi calde relaxante este incontestabilă.
Centrele de tip spa și wellness au o gamă generoasă de băi termale. Aici vei descoperi numeroase tipuri de băi termale care îți permit să profiți din plin de efectele extraordinare ale ingredientelor naturale ce asigură un binemeritat răsfăț: săruri, uleiuri esențiale sau diverse plante cu efecte terapeutice și relaxante.
În plus, pe lângă starea de bine și răsfăț, băile termale înfrumusețează pielea, destind mușchii și drenează toxinele din organism. Include-le în rutina ta de frumusețe și îngrijire!
O baie fierbinte în care vei beneficia din plin de aromele plantelor terapeutice poate fi modul ideal de revitalizare. Această baie îți răsfață simțurile și îți destinde musculatura.
Atenție! Pentru a beneficia de toate ingredientele naturale adăugate, apa nu trebuie să depășească temperatura de 38 de grade Celsius.
În funcție de efectul vizat, în apa de baie se vor adăuga ierburi și uleiuri diferite. Astfel, pentru revitalizare, se folosesc extracte unice din diferite plante, cum ar fi rozmarinul, salvia și pinul. Aceste extracte din plante, combinate cu efectul de masaj exercitat de apa caldă, ajută la revigorarea și reîmprospătarea întregului organism, explică dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, medic balneolog.
Însăși denumirea te invită la un moment de răsfăț. Alege acest tip de baie și bucură-te de relaxare după o zi obositoare!
Pentru a obține un efect relaxant se utilizează extractele unice, din diferite plante, cum ar fi uleiurile extrase din trandafir, floare de portocal, mandarin și levănțică. Aceste extracte, combinate cu efectul apei calde, ajută la relaxarea musculaturii și la eliminarea stresului, explică medicul balneolog.
Laptele și mierea sunt două ingrediente blânde și prietenoase cu pielea. Pentru a obține o piele catifelată și un boost de hidratare, apelează la aceste două ingrediente naturale și bucură-te de o baie à la Cleopatra.
Așa cum se știe, mierea are o compoziție foarte bogată de minerale naturale, oligoelemente și vitamine. În plus, mierea are și un efect antibacterian pronunțat asupra pielii, aceasta devenind în mod vizibil mai catifelată în urma unui astfel de tratament. Pe lângă faptul că oferă pielii un masaj blând, baia cu lapte și miere ajută la relaxarea generală și la destinderea corpului, subliniază specialistul.
Această baie este recomandată după un masaj cu o perie uscată.
Atât de benefice și îndrăgite, băile cu sare au efect relaxant și drenant asupra organismului. Iar pentru un rezultat complet, experții în wellness recomandă spre utilizare sarea din Marea Moartă.
Aceasta beneficiază de proprietăți de vindecare, mai ales dacă, pe lângă înfrumusețarea pielii, dorești să-ți rezolvi și unele probleme de mobilitate.
Cum acționează baia cu sare asupra organismului? Bulele și curenții de apă masează ușor și relaxează corpul, în timp ce sarea detoxifică și curăță pielea.
Nămolul este un alt ingredient prețios la care poți apela pentru a te elibera de stres.
Baia de nămol este terapia perfectă pentru a combate oboseala și stresul. Datorită componentelor chimice ale nămolului, dar și compoziției sale bogate în ingrediente minerale, baia cu nămol ajută la detoxifierea pielii și a corpului, îmbunătățește circulația sanguină și completează mineralele pierdute. În același timp însă, lasă pielii un sentiment de regenerare și tonifiere, adaugă dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina.