Dacă tot vin sărbătorile și vă pregătiți intens cu de-alea gurii pentru mesele îmbelșugate de Crăciun și Revelion, încercați și această rețetă de pastă de jumări cu ceapă. Este foarte gustoasă și se prepară rapid, în doar 5 minute.
În plus, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente și nici de îndemânare deosebită în bucătărie. Doar aruncați jumările într-un blender, adăugați restul condimentelor și amestecați.
Este o variantă de luat în calcul pentru un mic dejun sățios, dar țineți cont că această pastă de jumări nu rezistă prea mult timp la frigider. În 2-3 zile își pierde prospețimea. Așa că faceți o cantitate suficientă pentru 1-2 zile, nu mai mult. Și mâncați cu moderație! Nu este deloc un preparat dietetic și nici prietenos cu ficatul sau silueta.
Curăță ceapa și usturoiul și taie-le grosier.
Pune jumările într-un blender, împreună cu ceapa, usturoiul, muștarul, sarea, piperul, boiaua.
Mixează până obții o cremă omogenă care are textura pateului de ficat.
Pasta de jumări se servește pe felii de pâine proaspătă de casă, de preferat integrală. S-aveți poftă!