Dacă iubești să te machiezi, dar pur și simplu urăști timpul pe care trebuie să-l petreci pentru a obține look-ul dorit, noroc că există extensiile de gene care imită produsele cosmetice pentru ochi și oferă efectul pe care îl putem obține din machiaj. Iar acesta este doar un exemplu. Mai putem vorbi și despre microblading, colorare permanentă a buzelor, a sprâncenelor, dar ne concentrăm atenția asupra extensiilor de gene.
Dacă nu ești încă familiarizată cu acest concept, află că extensiile de gene sunt extensii care oferă volum sau lungime genelor tale, se aplică fir cu fir sau smocuri și, în general, sunt realizate din fibre sintetice, blană de nurcă sau mătase. Pentru aplicarea lor se folosește o soluție de lipire semi-permanentă, iar efectul poate ține până la trei săptămâni, în funcție de cât de bine le îngrijești.
Este foarte importantă curățarea zilnică a acestora, în special pentru sănătatea ochilor, pentru a evita infecțiile și iritațiile care pot apărea în urma unei igiene necorespunzătoare, scrie Academia Americană de Oftalmologie (AAO).
Extensiile de gene pot afecta sănătatea ochilor, motiv pentru care este nevoie de o îngrijire corespunzătoare. Infecțiile pot apărea în urma unei igiene necorespunzătoare, iar primele semne ale infecției sunt ochi roșu și dureri. Mai mult, pleoapele se înroseșesc și ele și devin mai sensibile, iar acest aspect poate fi o reacție adversă la lipiciul folosit. Dacă te confrunți deja cu roșeață și disconfort fă o vizită la medicul oftalmolog pentru a-ți prescrie un tratament în funcție de problemele pe care le ai.
Imediat după aplicarea extensiilor de gene se recomandă evitarea contactului cu apa pentru 48 de ore astfel încât soluția de lipire să se solidifice, scrie AAO. Mai apoi, specialiștii recomandă curățarea extensiilor de gene de două-trei ori pe săptămână și de fiecare dată când aplici produse cosmetice.