Microbiota intestinală reprezintă totalitatea bacteriilor din intestin și joacă un rol important în prevenția îmbătrânirii pielii și susținerea imunității.
Disbioza este un termen folosit pentru a descrie un dezechilibru microbian, care cel mai adesea afectează tractul digestiv. De asemenea disbioza poate afecta pielea, unghiile, plămânii, vaginul, nasul sau urechile.
Dacă avem o floră intestinală optimă, vom avea o sănătate de fier, ne vom putea controla greutatea mult mai ușor și vom avea o piele mai frumoasă. Unele bacterii au un rol direct în menținerea sănătății pielii, deoarece ele creează și asimilează nutrienții de care are nevoie pielea pentru a se proteja și repara.
Aceste bacterii intestinale ajută la combaterea inflamației care mărește ritmul îmbătrânirii. Dacă flora bacteriană benefică este diminuată, se poate produce nu numai o carență a nutrienților, ci și o proliferare a bacteriilor patogene care eliberează substanțe inflamatoare.
Microbiomul este implicat în:
Pe lângă o floră intestinală sănătoasă ritualurile de frumusețe sunt de mare ajutor pentru a avea o piele luminoasă, dar dacă nu sunt însoțite de un stil de viață sănătos, ele nu au efectul dorit. De fapt, totul începe din interior, pielea fiind oglinda stării noastre generale și în special a ceea ce mâncăm.
Alimente recomandate pentru a evita disbioza și implicit pentru a preveni îmbătrânirea prematură:
De asemenea se recomandă ca o dată pe săptămână să ajutăm tenul cu o mască hidratantă. Iată o cremă bogată în nutrienți potrivită în sezonul rece pentru un ten hidratat pe care o poți prepara acasă.
Ingrediente:
Amestecați ingredientele și aplicați masca pe față într-un strat gros. Lăsați să acționeze 10 minute.
Totodată programele DETOX personalizate vă pot ajuta celulele din piele să fie bine hrănite și să funcționeze la parametri optimi, prevenind în felul acesta ridurile și îmbătrânirea prematură.
În concluzie, o piele frumoasă se poate datora unei microbiote sănătoase, dar și unui stil de viață sănătos care cuprinde o hidratare corespunzătoare, o nutriție echilibrată cu alimente specifice, un somn odihnitor, un control bun al stresului și mai multă activitate fizică.