Iubitorii de carne știu că aceasta poate fi destul de costisitoare, dar și periculoasă pentru sănătate dacă nu o consumăm corect. Din fericire, majoritatea cărnurilor gătite pot fi depozitate ca resturi și transformate ulterior în alte preparate noi, de la caserole la supe delicioase. Potrivit Centrul de Prevenție și Control al Bolilor, atunci când este ținută carnea la frigider trebuie să te asiguri că este depozitată corect pentru a mai putea fi consumată.
CDC sugerează ca înainte de depozitare, carnea de mari dimensiuni să fie tăiată și pusă la frigider în bucăți mai mici. Ia ca exemplu curcanul întreg sau puiul rotisat.
Potrivit CDC, resturile ar trebui depozitate la frigider la temperatura de 4 grade Celsius sau mai rece la două ore după ce au fost gătite. Dacă mâncarea a fost expusă temeraturilor mai mari de 30 de grade Celsius, ar trebui pusă la frigider după o oră. Acest lucru trebuie făcut pentru a preveni apariția bacteriilor alimentare.
Nu ține carnea gătită în frigider prea mult pentru că nu este sigură de consum, indiferent de modul în care o depozitezi. Cârnații sau bacon-ul, de exemplu, pot rezista la 4 grade timp de o săptămână. Alte tipuri de carne, inclusiv carnea de pui, rezistă în frigider trei-patru zile.