În ultimii ani se vorbește tot mai mult de risipa alimentară și cum o putem preveni așadar, cum șunca este unul alimentele cel mai des întâlnite în bucătăria românilor, de ce să o aruncăm când putem prepara o rețetă delicioasă și hrănitoare cu ajutorul ei. Ce facem cu șunca rămasă? Iată trei sugestii rapide și ușor de preparat cu Șunca Praga de la Matache Măcelaru’.
Ideale pentru micul dejun sau pentru a-ți satisface rapid pofta de mâncare, brioșele cu cheddar și șuncă sunt alegerea ideală pentru un preparat rapid și hrănitor.
Pentru 12 brioșe ai nevoie de:
Mod de preparare:
Pune cuptorul la preîncălzit, iar între timp, într-un vas mare amstecă făina, brânza cheddar, șunca Praga de la Matache Măcelaru’, sarea și piperul. Într-un bol separat bate ouăle cu laptele. În primul vas fă o gaură în aluat și adaugă ouăle bătute, apoi amestecă până se omogenizează.
Unge cu unt sau ulei o tavă pentru brioșe și adaugă aluatul cu lingura. Lasă-le la cuptor timp de 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.
O variantă rapidă și sănătoasă este sandwich-ul cu șuncă și mozzarella. Folosește pâine integrală sau pâine ciabatta pentru un grust delicios.
Ai nevoie de:
Bruschetele cu șuncă sunt ideale ca aperitiv sau gustarea dintre mese. Îți potolesc rapid pofta de mâncare, iar dacă optezi pentru ingrediente hrănitoare senzația de foame nu va fi una de lungă durată.
Ai nevoie de:
Mod de preparare:
Unge feliile de pâine cu ulei de măsline și usturoi și lasă-le câteva minute în cuptor să se rumenească.
Toacă mărunt roșiile cherry, apoi adaugă peste feliile de pâine șunca Praga de la Matache Măcelaru’, mozzarella și roșiile. Pune deasupra câte o frunză de busuioc pentru gust și decor. Nu uita să asezonezi cu sare și piper.