Dacă ești la regim, înlocuiește piureul de cartofi cu piure de conopidă. Spre deosebire de cartofi, conopida conține de 4 ori mai puțini carbohidrați și poate fi combinată cu alimente de origine animală, așa cum este carnea la grătar sau la cuptor, și o salată verde cu roșii. O astfel de garnitură este ideală dacă ți-ai propus să slăbești.
Află cât de ușor poți prepara piure de conopidă. Vezi mai jos rețeta!
Taie conopida în buchețele, spal-o bine sub jet de apă rece și pune-o la fiert în apă sau supă stock, aproximativ 20 de minute, din momentul în care atinge punctul de fierbere. Conopida trebuie să fie moale, bine fiartă, dar nu excesiv, pentru că altfel piureul va ieși prea moale.
Pune buchețelele de conopidă fiartă scurse de apă într-un blender, adaugă untul (sau uleiul) și usturoiul (opțional) și mixează câteva secunde.
Potrivește de sare și piper și la sfârșit adaugă pătrunjel sau mărar proaspăt tocat mărunt. Poftă bună!
Sursa: onceuponachef.com