Pui Kiev după rețeta lui Jamie Oliver – un preparat tradițional ucrainean delicios

  • Publicat:
Pui Kiev după rețeta lui Jamie Oliver - un preparat tradițional ucrainean delicios
Sursa foto: Shutterstock

Află mai jos cum să gătești pui Kiev după rețeta faimosului bucătar Jamie Oliver! Este un preparat delicios care nu necesită ingrediente sofisticate și poate fi făcut de oricine, chiar și de cei mai nepricepuți în bucătărie.

Rețeta de pui Kiev este gata în mai puțin de o oră. Dacă vrei să reduci cantitatea de ulei din rețetă, poți face pui Kiev la cuptor, fără să îl mai prăjești înainte în tigaie, dar asta înseamnă că va dura cu aproximativ 30 de minute mai mult.

Pui Kiev: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 4 felii de bacon
  • 4 bucăți x 150 g piept de pui dezosat
  • 3 linguri făină
  • 2 ouă mari
  • 150 g pesmet
  • 4 căței de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • 100 grame unt moale
  • sare, piper, fulgi de chili, ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Feliile de bacon se prăjesc în puțin ulei de măsline, pe ambele părți, până devin ușor crocante.

Usturoiul și pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă în untul moale. Se adaugă sare, piper și fulgi de chili și se amestecă bine.

Crestează un „buzunar” în fiecare piept de pui și umple fiecare gol cu amestecul de unt, pătrunjel și usturoi, plus câte o felie de bacon prăjit.

Pune făina pe o farfurie întinsă, bate ouăle într-un bol și în altă farfurie pune pesmetul. Dă fiecare piept de pui umplut, pe rând, prin cele 3 vase, ca și cum ai face șnițele (făină – ou – pesmet).

Prăjește puiul la foc mare, în ulei (cam 2 degete, 300-400 ml), pe fiecare parte, până se rumenește ușor. Bucățile de pui umplut se pun într-o tavă și se dau la cuptorul preîncălzit pentru încă 10 minute, la 200 de grade Celsius.

Dacă vrei să faci puiul direct la cuptor, pentru a evita să îl prăjești în ulei (poți doar să îl stropești cu puțin ulei de măsline), trebuie să îl lași 30-40 de minute la 200 de grade Celsius.

Puiul Kiev poate fi servit cu garnitură de piure de cartofi sau broccoli sotat, dar și cu salată de spanac, roșii sau orice altă combinație de verdețuri proaspete.

Sursa rețetă: jamieoliver.com

Urmărește CSID.ro pe Google News