Vitamina D este crucială pentru oase, sănătatea mentală și sistemul imunitar și, din moment ce natural putem beneficia de această vitamină în urma expunerii la soare, acest lucru poate fi destul de dificil în sezonul rece sau ploios. Din fericire, suplimentele și anumite alimente precum somon, laptele de vacă, anumite tipuri de ciuperci, tonul și ouăle conțin cantități uriașe de vitamină D care te ajută să atingi valorile zilnice recomandate.
Deși laptele este o sursă excelentă de vitamină D, multe persoane încearcă să țină o dietă vegană sau vegetariană, iar în acest caz, ai fi surprins să aflii că una dintre băuturile care conține o cantitate mare din această vitamină este sucul de portocale fortificat.
Sucul de portocale conține nutrienți precum vitamina C, potasiu, acid folic, magneziu și antioxidanți precum carotenoizi și flavonoide. Datorită acestor nutrienți, sucul de portocale este cunoscut pentru întărirea sistemului imunitar și protejării sănătății inimii. În plus, ajută la reducerea inflamațiilor.
Printre nutrienții naturali pe care îi conține sucul de portocale este și vitamina D, care se regăsește în special în sucurile fortificate. Ce înseamnă asta? Ca ele conțin acest nutrient adăugat. Așadar, multe dintre variante conțin atât această vitamină, cât și calciu.
Vitamina D administrată prin intermediul sucului de portocale fortificat poate fi la fel de eficientă precum suplimentele. Un studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition arată că vitaminele D2 și D3 sunt prezente atât în sucurile naturale, cât și sub formă de capsule.