Dacă vrei să simți briza mării la tine-n… bucătărie, prepară mai des această salată grecească absolut divină!
Plină de vitamine și minerale din legumele proaspete, plus grăsimi sănătoase din faimoasele măsline kalamata și nelipsitul ulei de măsline extravirgin, salata grecească este un preparat ideal la dietă, dar și ca parte dintr-un stil de viață sănătos. Nu uita de brânza feta, „emblema” grecilor, consumată în ultimii ani tot mai des și de români. Este o brânză obținută dintr-un amestec de lapte de oaie și capră și conține numeroase substanțe nutritive, proteinele fiind la loc de cinste.
Salata grecească poate fi luată la serviciu pentru masa de prânz sau te poți bucura de ea acasă, la micul dejun sau la cină. Are puține calorii (în funcție de câtă brânză feta adaugi), dar beneficii din plin. Iar partea și mai bună e că se prepară rapid, din ingrediente simple, curate, cu gust. Pentru a desăvârși această salată de inspirație mediteraneeană, folosește un dressing simplu din ulei de măsline și oțet. Pur și simplu delicios!
Taie ceapa solzișori, roșiile în sferturi, ardeiul gras bețișoare și castravetele rondele. Pune legumele tăiate într-un castron, adaugă măslinele.
Asezonează cu sare și puțin oregano uscat. Toarnă peste salată uleiul de măsline și oțetul, apoi amestecă ușor pentru a se îmbina toate aromele.
Adaugă brânza feta cuburi și presară din nou puțin oregano. Asta e tot!
Servește salata grecească alături de 2 felii de pâine prăjită integrală sau lângă o friptură de miel, pește la cuptor sau piept pe pui la grătar. Poftă bună!
Sursa rețetă: themediterraneandish.com