Mutarea într-un cămin de bătrâni – sfaturi pentru ușurarea tranziției

  • Publicat:
Mutarea într-un cămin de bătrâni - sfaturi pentru ușurarea tranziției

Dacă facem un sondaj aleatoriu și întrebăm oamenii despre structura unui cămin de bătrâni, probabil vom obține o mulțime de răspunsuri generale și părtinitoare cu privire la ceea ce se întâmplă acolo.

Pe lângă aceasta, majoritatea deciziilor privind alegerea unui cămin de bătrâni sunt asociate cu stres și probleme. Însă majoritatea acestor temeri provin din necunoașterea realității.

O persoană în vârstă sau familia sa care se confruntă cu o astfel de problemă poate atenua foarte mult această situație, dacă va avea cunoștințe adevărate despre serviciile pe care le oferă un cămin de bătrâni București. Singura problemă la mutarea într-un cămin de bătrâni este tranziția persoanei în cauză din propria casă în căminul de bătrâni.

Sentimente tulburătoare de frustrare, furie, tristețe

La mutarea într-un cămin de bătrâni București, persoanele în cauză au sentimente tulburătoare de frustrare, furie, tristețe și resentimente. Acest lucru este de așteptat pentru oricine, și trebuie luptat, pentru că pentru bătrâni este o schimbare radicală a stilului de viață. Dar reține că această schimbare va aduce cu ea o îmbunătățire a calității vieții sale.

Este firesc ca la început o persoană în vârstă să nu fie întotdeauna convinsă de acest lucru și să nu renunțe ușor la obiceiurile pe care le are de o viață întreagă. Acest lucru este valabil mai ales atunci atunci când vine vorba de decizia de a se muta într-un azil de bătrâni din cauza unui eveniment medical sau a unei boli geriatrice.

Prin urmare, trebuie să acționezi cu răbdare și, dacă este posibil, să ajuți persoana în vârstă în această perioadă. De asemenea, este imposibil să ignorăm considerentele financiare și opțiunile alternative de asistență.

Ce să faci dacă o persoană în vârstă nici măcar nu vrea să audă despre mutare?

Cea mai importantă regulă este să nu forțezi persoana în vârstă. Acest lucru nu va face decât să crească reticența bătrânului de a se muta la căminul de bătrâni. Trebuie să abordezi această problemă cu înțelepciune și calm. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ușurezi tranziția persoanei în vârstă.

Mai întâi trebuie să alegi un cămin de bătrâni București. Pentru a nu te înșela, trebuie să ții cont de factorii importanți care vor asigura cea mai confortabilă ședere a rudei tale. Printre acești factori se numără:

  • Asistență medicală de calitate;
  • Angajaților căminului de bătrâni ar trebui să le placă munca și comunicarea cu persoanele în vârstă;
  • Alimentație bună echilibrată, dacă este necesar, individuală;
  • Atmosfera din căminul de bătrâni trebuie să fie confortabilă, plăcută, caldă și confortabilă: camere spațioase, culori deschise, echipamente pentru persoanele cu dizabilități;
  • Amplasarea căminului de bătrâni și a împrejurimilor;
  • Organizarea de activități de agrement interesante.

Discută cu familia despre căminul de bătrâni București. Deocamdată, nu-i spune nimic persoanei în vârstă. Dacă există nesiguranță, îi vei înfrânge decizia de a se muta la căminul de bătrâni.

Vorbește cu persoana în vârstă

Acest lucru trebuie făcut cu delicatețe și calm. Explică-i de ce mutarea la căminul de bătrâni îi va afecta starea de spirit în cel mai bun mod. Dă exemple pozitive și spune-i că-l vei vizita în mod regulat.

Mai bine, fă o vizită la căminul de bătrâni București cu persoana în vârstă, dacă acest lucru este posibil. Reprezentanții căminului de bătrâni București sunt întotdeauna bucuroși de oaspeți. Astfel, te poți plimba pe teritoriul căminului, poți vedea unde locuiesc bătrânii și camerele lor.

De asemenea, bătrânii pot face cunoștință cu personalul binevoitor. Zâmbetele prietenoase și atmosfera confortabilă a căminului de bătrâni cu siguranță vor face ca tranziția să fie mult mai ușoară pentru persoana în vârstă.

Ca argumente, ar fi mai bine să precizezi următoarele:

  • Oportunitatea de a-și face prieteni de aceeași vârstă și aceeași viziune asupra vieții.
  • Ocazia de a se distra.
  • Fără treburi casnice de făcut, fără bătăi de cap și fără obligații.
  • Îngrijire medicală bună.

Răbdarea este cea mai bună armă. S-ar putea să fie nevoie să aloci timp și efort pentru a convinge treptat persoana în vârstă că mutarea este o idee bună. Subliniază că nu vei dispărea din viața sa și că-l vei vizita periodic și în plus, dacă ceva nu este în regulă, va fi posibil să revină acasă dacă acesta dorește.

Urmărește CSID.ro pe Google News