Bruce Willis, diagnosticat cu o boală care îi afectează creierul, renunță la actorie. Ce este afazia

  • Publicat:
Bruce Willis, diagnosticat cu o boală care îi afectează creierul, renunță la actorie. Ce este afazia
Bruce Willis /Foto: Shutterstock

Familia lui Bruce Willis a transmis miercuri că artistul renunță la actorie, după ce a fost diagnosticat cu o boală care îi afectează capacitatea de a înțelege și de a vorbi. Informațiile au fost publicate într-o declarație comună a familiei lui Bruce Willis care anunță retragerea actorului.

„Pentru fanii minunați ai lui Bruce, noi, ca familie, vrem să anunțăm că iubitul nostru Bruce a avut probleme de sănătate și a fost recent diagnosticat cu afazie, ceea ce îi afectează abilitățile cognitive. Având în vedere acestea, Bruce renunță la cariera care a însemnat atât de mult pentru el”, se arată în comunicat, potrivit Variety.

„Este o perioadă grea pentru familia noastră și apreciem foarte mult dragostea, compasiunea și sprijinul vostru. Vom trece prin aceste lucruri împreună, ca o familie unită, şi am vrut să anunţăm fani, deoarece ştim cât de mult înseamnă el pentru voi şi cât de mult însemnaţi voi pentru el”, precizează același comunicat.

Această declarație a fost semnată de actuala soție a actorului Bruce Willis, Emma Heming Willis, dar și de fosta lui soție, Demi Moore, și de fiicele artistului – Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn.

Actorul, în vârstă de 67 de ani, suferă de o boală care îi îngreunează comunicarea, care se manifestă prin probleme în a înțelege ce spun cei din jur, dar și în a se exprima, afecțiune numită afazie.

Bruce Willis a impresionat telespectatorii cu rolurile din filme renumite precum: „Pulp Fiction”, „12 Monkeys”, „The Fifth Element”, „Armageddon”, „The Sixth Sense”, „Die Hard”, „Lucky Numebr Slevin” și multe alte.

Ce este afazia

Afazia este o tulburare de limbaj rezultată în urma deteriorării sau a vătămării acelei părţi a creierului care controlează exprimarea şi înţelegerea limbajului. Frecventă la persoanele în vârstă care de cele mai multe ori au suferit un atac cerebral, afazia pune individul in imposibilitatea de a întelege limbajul vorbit sau scris.

Persoanele afectate de afazie pot pronunţa anumite sunete şi pot, de asemenea, întelege cuvinte vorbite, dar sunt incapabile să-şi contureze propriile cuvinte. În alt caz, ele pot fi în măsură să articuleze un cuvânt, dar la fel de uşor devin incapabile să rostească un altul.

Fără să implice tulburări optice sau auditive, disfazia produce individului disconfortul de a nu găsi cuvintele corecte pentru continuarea propriilor gânduri şi, fără o paralizie a membrului superior, disconfortul de a nu se mai putea exprima în scris; pe scurt, afazia implică probleme privind înţelegerea unei conversaţii, cititul, scrisul, folosirea numerelor.

Citește aici mai multe despre cauzele și tipurile de Afazie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult