Ce să mănânci dacă ai probleme cu pielea. Alimentele care previn uscarea tenului, roșeața și acneea

  • Publicat:
Ce să mănânci dacă ai probleme cu pielea. Alimentele care previn uscarea tenului, roșeața și acneea
Sursa foto: Shutterstock Doucefleur

Pielea noastră reflectă ceea ce mâncăm. Nu degeaba se spune că frumusețea vine, de cele mai multe ori, din interior.

Nutriția este importantă pentru sănătate, iar o dietă nesănătoasă ne poate afecta metabolismul, poate provoca creșterea în greutate și poate chiar să ne afecteze unele organe, cum ar fi inima și ficatul. Este important să știm însă că ceea ce mâncăm se reflectă și în felul în care arată pielea noastră.

Nutriționistul Gianluca Mech ne recomandă o serie de alimente care, odată consumate, vor avea efect pozitiv asupra frumuseții și sănătății tenului.

Peștele, alimentul-minune pentru tenul acneic

Peștele gras este un aliment excelent pentru o piele radiantă. Somonul, macroul și heringul sunt surse bogate de acizi grași Omega3, importanți pentru menținerea sănătății pielii. Deficiența de acizi grași Omega3 poate duce la un ten excesiv de uscat.

Grăsimile Omega3 din pește reduc inflamația, care poate provoca roșeață și acnee.

„Peștele gras este, de asemenea, o bună sursă de vitamina E, unul dintre cei mai importanți antioxidanți benefici pentru pielea noastră. De asemenea, conține zinc, care reduce inflamația și stimulează producția de celule noi la nivelul pielii”, declară nutriționistul.

Grăsimile sănătoase din avocado și nuci hidratează pielea

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase și vitamina E, care oferă pielii hidratare și elasticitate. Unele studii arată chiar că avocado conține anumiți compuși ce pot ajuta la protejarea pielii de daunele solare.

Vitamina C pe care o conține avocado este, de asemenea, esențială pentru o piele sănătoasă. Pielea are nevoie de această vitamină pentru a produce colagen.

Un avocado oferă 28% din valoarea zilnică recomandată de vitamina E și 22% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C.

Nucile conțin acizi grași esențiali, grăsimi pe care organismul nostru nu le poate produce singur. În plus, alți nutrienți de care pielea are nevoie pentru a fi sănătoasă. Zincul este de asemenea benefic pentru construirea barierei de apărare a pielii împotriva factorilor externi. Totodată, este necesar pentru vindecarea rănilor și pentru combaterea bacteriilor și a inflamației”, spune Gianluca Mech.

Pielea are nevoie de vitamine și minerale

Semințele de floarea-soarelui sunt surse bune de nutrienți care stimulează sănătatea pielii. Conțin vitamina E, seleniu, zinc și proteine.

Betacarotenul este un nutrient care se găsește în cartofii dulci, spanac sau morcovi și pe care organismul îl transformă în vitamina A. Asta ajută pielea să se mențină sănătoasă, funcționând ca o protecție solară naturală.

„Când este consumat, acest antioxidant este încorporat în piele și ajută la protejarea celulelor acesteia de expunerea la soare”, adaugă nutriționistul.

Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina C și conțin toți carotenoizii importanți, inclusiv licopen. S-a demonstrat că betacarotenul, luteina și licopenul protejează pielea împotriva daunelor cauzate de soare. Ele pot ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției ridurilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult