Femeia-bărbat în cuplu. De ce apare acest comportament și cum se simte bărbatul?

Auzim tot mai des de femei care au luat de voie sau de nevoie rolul de managerul familiei, chiar chiar dacă nu s-au despărțit de partenerul de viață ci din contră, trăiesc sub același acoperiș.
  • Publicat:
Femeia-bărbat în cuplu. De ce apare acest comportament și cum se simte bărbatul?
Cristina Andreea Stan, coach, foto arhivă

Femeia muncește și aduce cei mai mulți bani în casă, se ocupă de copii, gătește, ia decizii majore, iar pe bărbat aproape că nu îl implică. Pare că bărbatul trăiește cumva în umbra ei și se bucură de beneficiile unei relații cu o femeie puternică. Nici femeia, nici bărbatul nu sunt mulțumiți în aceste roluri. Ce este de făcut? Explică Cristina Andreea Stan, consilier pentru dezvoltare personală, specialist în activitatea de coaching, NLP master. Ea este și autorul cărții ”Vrei să iubești? Începe cu tine!”

 

CSÎD: Cum se numește energia în care intră femeile care iau rolul de bărbat în relații și fac multe acțiuni spefice sexului masculin?

Cristina Andreea Stan: Energie masculină rănită.

CSÎD: De ce femeile se mută în energie masculină rănită în cadrul unei relații?

Cristina Andreea Stan: Dacă avem tendinţa de a ne muta în energie feminină negativă şi să deprimăm, să ne prăbuşim emoţional, să ne simţim fără niciun rost, atunci vom atrage energie masculină negativă. În interiorul nostru, prin criticul interior care va fi (şi mai) dur şi sever cu noi, iar în exterior, printr-un partener care poate fi la fel de critic, dur, care va judeca şi va pune presiune pe noi.

CSÎD: Ce este de făcut în această situație?

Cristina Andreea Stan: Dacă, însă, conştientizăm ce se întâmplă, ne recăpătăm puterea – pentru că nimic nu este o coincidenţă, cu atât mai puţin partenerul pe care îl avem. Dacă fiinţa noastră este blocată în energie feminină rănită, vom atrage, conform principiilor simple de corespondenţă vibraţională şi polaritate, energie masculină rănită. Inclusiv partenerul sau situaţia respectivă sunt lecţii pe care ni le propune viaţa, pentru a putea creşte şi evolua.

Ce înseamnă energie masculină sănătoasă?

CSÎD: Care ar fi lecţia în acest caz?

Cristina Andreea Stan: Poate să ne conectăm cu energia masculină sănătoasă, pozitivă: să punem limite, să ne protejăm de critică, inclusiv de auto-critică, de violenţă sau de presiuni. Să ne relaxăm, să devenim mai sigure pe noi, mai încrezătoare, să ne simţim în largul nostru şi în siguranţă pentru a ne da voie să permitem energiei feminine să înflorească din nou. Să “expansionăm” sufleteşte (nu ştiu dacă există termenul acesta, însă îmi place), să ne dăm voie “să fim”, pentru a putea atrage o relaţie sănătoasă, ştiind că este în regulă să te arăţi vulnerabil. Cred că aceasta este lecţia atunci când tindem să ne mutăm într-o energie rănită: este o provocare şi, în acelaşi timp, o invitaţie spre vindecare. Este felul nostru de a crea un echilibru sau a-l recâştiga, dacă ne-am îndepărtat de la el.

Două energii masculine se vor ciocni…

CSÎD: Ce se întâmplă cu energia bărbatului dacă femeia ia energia masculină în acțiunile cuplului?

Cristina Andreea Stan: O relaţie sănătoasă presupune un echilibru între cele două energii, de aceea este atât de important acest dans al energiilor. Dacă o femeie manifestă  prea multă energie masculină, fie va apărea o ciocnire a celor două energii masculine şi vor ieşi scântei în cuplu, fie bărbatul va tinde să se conecteze cu energia sa feminină, cedând partenerei „locul” locul său din relaţie. Extremele, însă, nu reprezintă variante de dorit, ideală ar fi calea de mijloc şi recuperarea echilibrului pierdut, pentru binele relaţiei şi al celor doi parteneri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult