Orice persoană poate fi hipnotizată? Răspunde un trainer hipnoterapie

Sugestiile hipnozatorului pot induce o gamă largă de răspunsuri psihologice, senzoriale și motorii din partea persoanelor hipnotizate.
  • Publicat:
Orice persoană poate fi hipnotizată? Răspunde un trainer hipnoterapie
Foto: Shutterstock

Hipnoza îți permite să comunici cu acea parte a minții, numită Mintea Subconștientă. Fenomenul central al hipnozei este sugestibilitatea, o stare de receptivitate și reacție mult sporită la sugestiile și stimulii prezentați de hipnotizator. Despre toate acestea am stat de vorbă cu Gina Veveriță, Trainer Hipnoterapie.

 

“Orice persoană poate fi hipnotizată, dar există 2 aspecte importante pentru a înțelege acest lucru. Multe mituri spun despre unii oameni că sunt foarte ușor hipnotizabili iar alte persoane deloc. Aceste mituri s-au păstrat de pe vremea când hipnotizatorii au încercat să facă hipnoză de fiecare dată în același mod pentru fiecare persoană, indiferent de tipul lor de personalitate și preferințele de învățare” explică Gina Veveriță.

De unde au apărut miturile despre hipnoză?

”La mijlocul anilor 1900 cercetările ne-au arătat multe lucruri despre cum să se adapteze abordarea hipnozei pentru a se potrivi pe tiparul mental al ascultătorului, astfel încât toată lumea poate fi hipnotizată. Un alt mit care spunea că unii oameni nu au putut fi hipnotizați se datorează hipnozei de scenă / hipnotizatorilor TV/ hipnotizatorii din filme. Această formă de hipnoză necesită o transă foarte adâncă, și doar aproximativ 7% din populație are stilul de procesare direct (aici vorbim despre metaprograme, alte filtre subconștiente) pentru a experimenta acest tip de hipnoză.

Ca urmare părea că 93% din oamenii nu erau hipnotizabili. Hipnoza este de fapt doar o stare naturală a conștiinței, una din acele forme ușoare de transă în care noi toți întrăm zi de zi – atunci când ne concentrăm sau ne defocalizăm, când citim, învățăm, sau pur și simplu suntem absorbiți de televizor.”, explică Gina Veveriță – Trainer Hipnoterapie.

 

Ce simți în urmă unei ședințe de hipnoză?

Fenomenul de hipnoză poate fi asociat cu starea de meditație, de mindfulness. “Fiecare persoană experimentează hipnoza diferit, unele pot intra într-o transă profundă de cele mai multe ori, unele o fac foarte rar.  Însă pe măsură ce vei folosi mai mult hipnoza, te vei obișnui cu ea, și cu cât o vei face mai des cu atât mai rapid vei intra într-o “transă profundă” și mai benefică – în esență, îți antrenezi mintea să fie hipnotizată de fiecare dată, oricând doreșți.  În timpul unei ședințe de hipnoză te vei simți profund relaxat și confortabil, iar pe măsura ce sesiunea va continua, s-ar putea să îți amintești sau să nu îți amintești tot ceea ce ți se spune. La sfârșitul sesiunilor, întotdeauna vei reveni la starea de veghe normală, complet treaz, și te vei simți odihnit și energizat”, încheie trainerul.

Gina Veverita, foto arhivă
Gina Veveriță, trainer hipnoză, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult