Orele din zi în care inteligența atinge vârful maxim și când atinge minimul. Neurochirurg: Nu luați decizii în acest interval

  • Publicat:
Orele din zi în care inteligența atinge vârful maxim și când atinge minimul. Neurochirurg: Nu luați decizii în acest interval
Foto: Shutterstock

Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea, medic primar neurochirurgie, Director Științific al Spitalului Clinic SANADOR, ne-a acordat un interviu în care ne-a dezvăluit o parte din învățăturile lui fascinate despre creierul uman. Medicul ne-a explicat care sunt orele din zi în care creierul funcționează cel mai bine și când să evităm să muncim pentru a nu „forța” creierul.

„În timpul unei zile, sunt perioade de ridicare a activității cerebrale și de scădere a activității cerebrale. Inteligența umană este dovedită, cu maximul între orele 10 și 12 dimineața. După amiază, este altă inteligență care funcționează perfect între orele 16-18, un vârf formidabil”, spune neurochirurgul.

Neurochirurg: Nu lucrați noaptea

Expertul spune că nu este indicat să lucrăm pe timpul nopții deoarece creierul nu dă același randament.

„Nu lucrați noaptea, pentru că fenomenul de inteligență este low profile, nu te ajută, este o forțare și atunci forțăm creierul să lucreze”, precizează profesorul.

„Cel mai bun somn este între orele 22-24”

„Acest somn este necesar, trebuie să ne odihnim. Creierul trebuie să se odihnească. Spre seară, activitatea cerebrală scade, scad toate funcțiile: atenția, memoria, judecata, decizia. E bine ca deciziile să se ia dimineața, nu seara”, explică specialistul.

De asemenea, prof. univ. dr. Vlad Ciurea ne amintește că „cel mai bun somn este între orele 22-24. Este dovedit fiziologic.”

Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea este medic primar neurochirurgie, Director Științific al Spitalului Clinic SANADOR. Iar recent, a primit distincția de membru de onoare al Academiei Române. Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea are o carieră impresionantă în medicină, din 1997 fiind și profesor universitar de neurochirurgie.

De-a lungul vieții sale profesionale, prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea a salvat viețile a mii de pacienți, dedicându-se studiului și tratării creierului. În ultimii ani, medicul Alexandru Vladimir Ciurea a devenit cunoscut și în mediul on line datorită sfaturilor sale prețioase în ceea ce privește sănătatea creierului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult