Principalul ingredient din humus este năutul, cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate și gustul inconfundabil, motiv pentru care a devenit unul dintre cele mai populare preparate în întreaga lume.
Pe lângă conținutul de proteine și fibre pe care îl prezintă, năutul este una dintre cele mai la îndemână surse de proteină, devenind astfel pentru vegetarieni și vegani una dintre cele mai bune variante atât din punct de vedere nutrițional, cât și în privința raportului calitate-preț. Dacă nu ai timp să-l prepari în casă, îl găsești gata făcut în gama Bunătăți de la Cris-Tim. Și, dacă nu știi exact cum să-l consumi astfel încât să te bucuri de o masă care să-ți potolească foamea, venim către tine cu patru sugestii delicioase.
Dacă nu ai mai mâncat humus înainte, cea mai bună metodă prin care să te familiarizezi cu gustul lui este în combinație cu legume proaspete. Poți opta pentru felii de ardei gras, ridichi, roșii cherry, castravete, morcovi sau florete de broccoli.
Optează pentru o variantă mai cremoasă de salată și înlocuiește sosurile, uleiul și oțetul pe care le folosești de obicei, cu humusul.
Fiind foarte versatil, humusul poate înlocui crema de brânză și poate oferi sandwich-ului tău o textură diferită, mai multă cremozitate și savoare. Poți opta pentru un sandwich cu humus, frunze de salată verde, morcovi și avocado, iar organismul se va bucura de nutrienții esențiali precum vitamina A, dar și de o cantitate generoasă de proteine. Bonus: optează pentru pâine integrală pentru a avea un mic dejun complex și sănătos, cu fibre și carbohidrați complecși.
Dacă vrei un prânz sănătos și sățios, o alegere excelentă este lipia cu humus. Optează pentru o lipie integrală peste care să pui humus. Adaugă o omletă pentru un plus de proteine, baby spanac și legumele favorite. Poftă bună!