Un subiect controversat și discutat temeinic în ultima vreme: cine achită nota de plată?
Apar tot felul de opinii care susțin ideea cum că bărbatul, „capul” oricărei familii, are în sarcină majoritatea plăților în cuplu.
Dacă vom consulta „Codul bunelor maniere” vom afla că, da, sunt situații în care bărbatul plătește, dar, în egală măsură, femeia are tot dreptul să facă acest lucru.
Așa cum am zis, bărbatul „guvernează” bunul mers al lucrurilor, oferă protecție, el este sprijinul familiei. Perfect adevărat.
Tot bărbatul poate avea un comportament toxic, abuziv, iar multe dintre femei rămân în aceste relații pentru că îl privesc ca pe o zeitate. Ce ar fi ele fără bărbatul lor?
Probabil bărbatul. Mai degrabă cine a lansat invitația. Mi se pare mult mai echitabil și demn.
Am întâlnit multe situații în care au loc tot felul de discuții „simpatice” și „confruntări” la sosirea notei de plată.
Femeia, dacă își dorește acest lucru, ar trebui lăsată să plătească măcar partea ei, dacă aceasta este dorința ei.
Obișnuința este a doua noastră natură. De la o primă cină la restaurant plătită de una dintre părți, ne putem obișnui să lăsăm în sarcina partenerului cam… toate plățile.
Punem presiune pe un om care cu siguranță muncește pentru a asigura traiul familiei. O linie foarte fină care ne poate arunca în toxicitate.
Căsătoria poate schimba decisiv soarta unei relații. Conferă alt statut. Cheltuielile într-un cuplu necăsătorit ar trebui împărțite în mod egal.
Firește că subiectul „bani” nu trebuie să ocupe prea mult spațiu într-o relație care se presupune că este bazată pe reciprocitate și dragoste.
Cu toate acestea, este recomandat ca fiecare dintre parteneri să își aducă aportul. Nu conturi comune, nu bani la comun. Este un pic prematur.
Totodată, asta nu înseamnă că gesturile frumoase și cadourile, în momentele potrivite, nu sunt de așteptat.
Nu trebuie să înapoiem neapărat banii sub aceeași formă. Nu trebuie să plătim partenerului jumătate din prețul unei vacanțe.
O idee foarte drăguță ca fiecare partener să își aducă aportul este să se ocupe de ceva anume. X cumpără biletele de avion, Y plătește cazarea. X a plătit cina la restaurant luni, Y a plătit brunch-ul de marți.
Ce presupune echilibrul pe care îl tot promovez? Exact ce am scris și mai sus.
Vezi această postare pe Instagram