Folosiţi uleiul de măsline şi pentru piele, nu doar în salatele proaspete de primăvară! Substanţele pe care le conţine sunt asemănătoare în proporţie de 90% grăsimilor din tegument. Acesta este motivul pentru care vorbim şi despre un ingredient cosmetic de calitate.
În cosmetică, uleiul de măsline puteți să-l găsiţi atât în creme, cât şi în măşti pentru ten şi păr. Puteți să le cumpărați sau să vă puneți creativitatea la încercare și să le faceți singure acasă.
Turnați câteva picături de ulei de măsline în palme și masați ușor pielea, faceți măști pentru ten (gălbenuș de ou, o linguriță de ulei) sau pur si simplu turnați puțin ulei cald pe păr, lăsați-l o oră să acționeze, apoi spălați.
Dacă nu vreţi să cheltuiţi prea mult pe soluţiile demachiante, uleiul de măsline este un excelent înlocuitor. Acesta îndepărtează eficient machiajul şi murdăria de pe faţă, dar ajută şi la catifelarea şi hidratarea pielii.
Este, de asemenea, o alegere ideală pentru persoanele care prezintă reacţii alergice la produsele cosmetice din comerţ.
Potrivit studiilor, uleiul de măsline reduce semnele de îmbătrânire cutanată, sporește producția de colagen, curăță eficient pielea fără a o usca, are proprietăți antiinflamatoare și ajută la diminuarea cicatricilor.
Petele de vopsea de pe piele ies mai ușor dacă frecați zona cu ulei de măsline și lăsați să acționeze câteva minute.
Atenție! Nu folosiți în exces ulei de măsline pe piele, deoarece poate duce la înfundarea porilor și apariția coșurilor. Persoanele cu pielea sensibilă trebuie să îl evite. De asemenea, nu folosiți ulei de măsline pe pielea sensibilă a bebelușilor!