5 exerciții pentru calmarea nervilor. Cum să-ți găsești liniștea și fericirea fără să scoți bani din buzunar

5 exerciții pentru calmarea nervilor. Cum să-ți găsești liniștea și fericirea fără să scoți bani din buzunar
Sursa foto: Shutterstock

Ori de câte ori întreb persoanele care vin la consiliere ce își doresc, acestea îmi spun că vor să fie fericite. Sunt de acord cu ele. Doar că fericirea este o emoție, iar orice emoție este trecătoare. Aș spune mai degrabă că există momente de fericire. Ceea ce ne dorim cu toții, fără îndoială, este liniștea.

În ziua de azi este tot mai greu să ai parte de liniște. Trăim vremuri tulburi, reperele se schimbă iar siguranța viitorului este tot mai greu de vizualizat.

Iată 5 exerciții de pus în aplicare pentru mai multă claritate și liniște.

Scrie într-un jurnal

Poate suna atât de infantil și banal, doar că a scrie ceea ce simțim, ceea ce am făcut, trăit, ne ajută să avem mai multă claritate atunci când vom lua decizii.

Firește că te vei descărca emoțional, plus că există tot felul de metode de a-ți personaliza acest jurnal și de a crea un spațiu intim mai mult decât simpatic.

Fă-ți o listă cu motivele pentru care ești recunoscător

Oricât de neagră ar fi perioada pe care o traversezi, cu siguranță ai și motive pentru care să fii recunoscător. Nu uita, întotdeauna furtuna putea fi și mai mare.

Scrie câteva lucruri pentru care ar trebui să fii fericit: ai un loc de muncă stabil, ai o familie, cei dragi sunt sănătoși sau pur și simplu te simți bine.

Găsește-ți un hobby

Deși după vârsta de douăzeci de ani este tot mai greu să găsești resurse temporale pentru hobby-uri, nu uita că internetul cuprinde orice fel de informație ai nevoie.

Poți învăța o limbă străină nouă, poți învăța să cânți la un nou instrument muzical sau să pictezi. Latura creativă are nevoie și ea de „hrană” pentru o viață liniștită.

Scrie o scrisoare terapeutică pentru persoanele cărora le porți supărare

Deși nu e bine să avem resentimente, nu înseamnă că e ceva anormal. Acea scrisoare nu trebuie și înmânată, trimisă, dar pot fi lucruri pe care ai fi vrut să le spui la un moment dat și nu ai putut, nu ai avut curajul sau nu a fost momentul.

Scrie și eliberează-te. Dacă vei simți, poți chiar înmâna acea scrisoare, desigur. Este alegerea ta.

Limitează consumul de cofeină, tutun și expunerea la TV și telefoane mobile

Primele două sunt excitante care, fără îndoială, amplifică starea pe care o ai deja. Plus că nu fac bine sănătății, dar asta știm deja. Un pic mai puțin, dacă este posibil.

Media, TV, telefoanele mobile ne încarcă și cu ce nu avem nevoie. Unde să stocăm și ce e bun, frumos, temeinic dacă suntem bombardați și intoxicați cu informație inutilă?

Un pic de curățenie în spațiul personal și în suflet și minte nu strică. Din contră!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Eduard Andrei Vasile, director educațional, profesor și consilier în dezvoltare personală
Salut! Sunt Eduard. Elevii mi-au spus că sunt „cool”, așa că mi-am însușit porecla de „profukool”. Ulterior am fondat „Centrul Excelenței”, un loc în care devenim mai buni, mai empatici și înțelepți. Mici și mari. Sunt profesor de limba engleză și consilier în dezvoltare ...
citește mai mult