Îngrijirea părului este esențială pentru a avea un aspect bine îngrijit și elegant. Părul, în starea lui naturală, are un aspect individualizat. Forma lui este foarte diferită pe parcursul vieții.
„Părul copiilor pare minunat. Cu nuanțe luminoase, cârlionțat, mai ales când nu este tuns foarte des. Părul celor mici nu se îngrașă și este foarte frumos. Povestea aceasta ține cam în primii 7-8 ani de viață, pentru că apoi, corpul trece prin unele transformări hormonale și de creștere. În această etapă a vieții, firul de păr începe să se îngroașe, să se îndesească, să se închidă la culoare. Mai încolo, putem observa cum devine mai poros sau se umflă pe alocuri. Toate aceste schimbări au loc din cauza factorilor chimici din interiorul corpului sau din cauza celor fizici precum spălatul pe cap, perierea, acțiunea soarelui.”, explică Antoaneta Stoican, stilist.
Acesta este momentul când începem să ne întrebăm cum să ne îngrijim părul ca să fie frumos și sănătos?
Studiile arată că părul este într-o continuă dezvoltare „până la 35 ani, apoi ușor, ușor încep să apară anumite probleme (păr alb, cădere, subțiere). În acest sens, există pe piață produse de îngrijire și de styling, dar și aparatură potrivită bazată pe tehnologii ingenioase care ne ajută în călătoria noastră legată de aranjatul și uscarea părului. Pentru că, nu-i așa, niciodată nu suntem mulțumite de cum arată părul nostrum”, punctează stilista.
În funcție de tipul de păr și de tipologia firului, ai nevoie de un sampon bun pentru hidratare, pentru hrănire și pentru volum.
De asemenea, pentru un păr sănătos, frumos și ușor de coafat, ai nevoie de o mască de hidratare sau de o mască de hrănire. Important! Este nevoie de 2 șamponări obligatoriu, cu masaj non-agresiv pe scalp, timp de 5 minute cu tratamentul ales. Apoi clătești intens.
După această primă etapă de curățare și tratare, urmează uscatul părului. După aceste tratamente aplicate, părul este deja ușor moale. De aceea, acum este momentul în care îi poți aplica un leave-in balm precum sau o picătură, două de ulei.
Zvântă părul pe jumătate cu foehnul, după care încearcă să îl descurci. Masca reușește să facă minuni, dacă o lași să își facă efectul. Produsele aplicate după spălat creează o barieră între păr și caldura emisă de foehn și, de aceea, ar cam trebui să le folosim mai mereu, când ne coafăm părul. Foarte important: foehnul trebuie sa fie de calitate! Nu se pune niciodată vârful foehnului direct pe păr, când este pe perie, ci se ține la distanță de minimum 1 cm. De asemenea, atenție la periile electrice, care nu sunt potrivite pentru uscarea parului.
Atunci când folosești placa sau ondulatorul, este cazul să apelezi la un produs de protecție termică sau poți folosi câteva picături de ulei. În cazul în care ai părul fin sau îți plac buclele, poți folosi bigudiurile calde. Părul tău va arăta minunat!
În cazul părului vopsit în nuanțe de blond sau de roșu, acesta nu prea suportă căldura puternică. De aceea, are nevoie de un șampon de întreținere a culorii și de măști de culoare și hrănire, din aceeași gamă. Și încă ceva important: obligatoriu de folosit după spălat, înainte de uscare, orice tratament care protejează părul împotriva căldurii și, totodată, culoarea.
În situația încare părul este decolorat, trebuie amintit că acesta implică o atenție și o grijă mai mari: șampoane de reparare și tratamente intensive. De mare ajutor este și cheratina moleculară.
Dacă vei ține cont de aceste sfaturi și vei urma întocmai pașii, schimbarea se va vedea cu siguranță, iar părul tău va străluci de frumusețe și sănătate.