De ce trebuie să miroși fructele și legumele înainte să le cumperi? 5 sfaturi când faci piața

  • Publicat:
De ce trebuie să miroși fructele și legumele înainte să le cumperi? 5 sfaturi când faci piața
Sursa foto: Shutterstock

Sănătatea și silueta suplă pornesc întotdeauna de la ce și cât mâncăm și, implicit, de la ce produse alegem să cumpărăm de pe rafturile magazinelor sau din piață.

Pentru a putea face piața într-un mod cât mai sănătos cu putință, nutriționistul Gianluca Mech ne oferă 5 sfaturi prețioase.

Încercați să cumpărați produse locale

Uitați-vă întotdeauna la țara de proveniență și cumpărați fructe și legume care provin din România!

Cele crescute de țărani în grădinile proprii sunt mult mai sănătoase decât cele aduse în containere de peste hotare, crescute în sere și stropite cu tot felul de pesticide sau substanțe chimice pentru a rezista mai mult.

Faceți cumpărăturile cu precădere din piețe și mizați pe fructe și legume de sezon.

Mirosiți fructele și legumele înainte să le cumpărați

Produsele de calitate au în general un miros foarte plăcut. Mirosiți roșiile, castraveții, ardeii, căpșunile, merele înainte să le cumpărați.

Astfel vă veți da seama dacă cumpărați legume tratate sau pe cele adevărate, crescute în grădina de la țară.

Nu cumpărați cele mai mari fructe și legume de pe tarabă

Cu toate că fructele și legumele de dimensiuni mari pot fi mai atractive, e recomandat să le cumpărați pe cele mai mici.

Nu doar că au un gust mult mai intens, ci au și o cantitate mult mai mare de nutrienți.

Cumpărați fructe și legume întregi, nu tăiate

În momentul în care sunt tăiate, fructele și legumele încep să piardă din cantitatea de apă, nutrienți, vitamine și antioxidanții.

Țineți minte că fructele și legumele se cumpără doar întregi.

Evitați fructele și legumele care au o cantitate mare de carbohidrați

Dacă țineți la siluetă sau sunteți într-o perioadă în care vreți să slăbiți câteva kilograme, atunci mare atenție la ceea ce cumpărați.

Spre exemplu, alegeți mai degrabă mere, ananas și kiwi, care au 9-10 grame de carbohidrați/100 de grame de produs, decât bananele și mango, care au 12,6-15,4 grame de carbohidrați la aceeași cantitate de produs.

Dacă vorbim însă despre legume, este recomandat să înlocuiți cartofii și morcovii cu varză și roșii.

Urmărește CSID.ro pe Google News