Este destul de dificil să lucrăm cu anumite zone ale corpului. Atunci când vrem să slăbim, nu putem să ne alegem neapărat în care parte a corpului vrem să reducem grăsimile. Dar de cele mai multe ori, grăsimea de pe burtă este cel mai mare inamic, atât al femeilor, cât și al bărbaților. Bineînțeles, prin alimentație putem scăpa de excesul de grăsime de pe burtă, chiar dacă nu reprezintă un pericol precum grăsimea viscerală, dar estetic nu este tocmai plăcut. Iată câteva alimente care topesc instant grăsimea.
Cartofii dulci se numără printre cei mai buni carbohidrați, pentru că sunt ușor de digerat și oferă senzația de sațietate. Pe lângă faptul că ei conțin carotenoizi, antioxidanții sunt și ei nelipsiți, iar aceștia ajută la reglarea nivelului glicemic și reduc rezistența la insulină. În felul acesta caloriile nu sunt transformate în grăsime. Mai mult, conțin vitamine A, C și B6 care oferă mai multă energie, mai ales dacă mergi la sală.
Cunoscut și ca „orezul interzis”, iar asta pentru că doar împărații aveau voie să-l consume, orezul negru este cea mai ieftină sursă de antioxidanți. Mai exact, are mai mulți antioxidanți decât un pumn de afine, dar și mai multe fibre, mai multă vitamina E și mai puțin zahăr. Mai mulți antioxidanți înseamnă mai puțină grăsime depozitată.
Ceaiul alb funcționează în trei moduri distincte care te ajută să topești grăsimea din corp. Un studiu publicat în Journal of Nutrition and Metabolism arată că ceaiul alb accelerează simultan lipoliza și blochează adipogeneza, adică formarea de celule grase. Un alt grup de cercetători a descoperit că ceaiul este o sursă excelentă de antioxidanți care declanșează și elimină grăsimea din celule și accelerează capacitatea ficatului de a transforma grăsimea în energie.
Bogată în fibre și redusă în grăsimi, fasolea este ideală pentru a combate grăsimea de pe burtă, fiind rezistentă în procesul de digestie. Astfel, senzația de sațietate este pe termen lung. În urma unui studiu realizat de Wake Forest Baptist Medical Center s-a descoperit că fasolea poate reduce acumularea de grăsime în corp. Toate tipurile de fasole fac acest lucru, dar fasolea neagră are o concentrație mai mare de fitochimicale.