Legătura dintre grupa sangvină și inflamații. La ce boli ești predispus în funcție de grupa de sânge

În timpul unei inflamații, corpul pompează mai mult sânge către zona afectată și poate elimina anumite substanțe și celule albe pentru a ține sub control problema semnalată.
  • Publicat:
Legătura dintre grupa sangvină și inflamații. La ce boli ești predispus în funcție de grupa de sânge
Foto: shutterstock

Anumite grupe sangvine sunt asociate problemelor de sănătate precum cancerul de stomac și bolile cardiovasculare, dar și inflamațiilor. Inflamațiile sunt o modalitate prin care organismul semnalează prezența unei infecții, iar restul organelor o percep ca pe o amenințare. În timpul unei inflamații, corpul pompează mai mult sânge către zona afectată și poate elimina anumite substanțe și celule albe pentru a ține sub control problema semnalată.

Acest lucru este de ajutor în momentul în care are loc procesul de vindecare, care apare în timp de trei luni. Inflamațiile persistente pot deveni inflamații cronice, iar organismul poate ajunge în punctul în care să „atace” alte celule sau țesuturi și să mențină un sistem imunitar reactiv care să afecteze starea de sănătate. Pacienții care se confruntă cu inflamații cronice sunt predispuși afecțiunilor precum artrită, boli autoimune, boli de colon, cancer, depresie, diabet, boli cardiovasculare și multe altele.

Grupa sangvină predispusă la inflamații

Grupele sangvine AB și B sunt asociate celui mai mare risc de inflamații cardiace. Persoanele care au grupa sangvină A, managementul stresului și artrita pot fi o reală problemă. Inflamația acută apare în momentul în care te lovești, iar zona afectată se inflamează, în timp ce inflamația cronică afectează întregul organism. Cercetătorii au investigat cum ar putea afecta grupa sangvină bolile la care suntem predispuși încă din anii 90. Printre bolile care pot fi cauzate de inflamații se numără artrita reumatoidă, hipertensiunea, bolile cardiovasculare, bolile de colon inflamat, astm, boala Parkinson, diabetul de tip 2 și cancerul de colon.

Cercetătorii au descoperit că pacienții cu grupa sangvină AB și B au un risc crescut de boli cardiovasculare, iar asta din cauza inflamațiilor prezente în organism. Un studiu din 2017 arată că pacienții cu grupă sangvină A sunt mai predispuși la artrita reumatoidă. Același studiu arată că pacienții cu grupa 0 sunt mai predispuși să se confrunte cu boala Lupus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult