Cea mai ieftină și sănătoasă sursă de proteine. Ce să mănânci în fiecare zi

Cea mai bună sursă de proteine pe care o poți consuma zilnic sunt ouăle. Iată câteva motive pentru care să nu-ți lipsească din dietă.
  • Publicat:
Cea mai ieftină și sănătoasă sursă de proteine. Ce să mănânci în fiecare zi
Foto: shutterstock / Cea mai ieftină și sănătoasă sursă de proteine. Ce să mănânci în fiecare zi

Proteinele în dietă sunt esențiale pentru a asigura necesarul zilnic în organism. Acestea sunt compuse din aminoacizi, substanțe care ajută corpul să repare musculatura și oasele, dar și să producă hormoni și enzime. De asemenea, ele mai sunt folosite ca sursă de energie. În medie, ar trebui să consumăm aproximativ 50 de grame de proteine zilnic și, tocmai din acest motiv, trebuie să găsim o sursă bună de proteine care să ne ajute să atingem aceste valori. Cea mai bună sursă de proteine pe care o poți consuma zilnic sunt ouăle.

Ouăle sunt cea mai bună sursă de proteine care poate fi consumată în fiecare zi, fără să-ți afecteze sănătatea, scrie American Heart Association Nutrition Committee. Bineînțeles, câtă vreme nu sunt consumate în exces. Așa cum bine știm, orice am consuma cu moderație nu are cum să ne afecteze sănătatea.

În mod normal, o dietă sănătoasă pentru inimă presupune consumul de fructe și legume, dar și de cereale integrale și proteine sănătoase, iar în această categorie intră și ouăle. Un ou conține aproximativ 6 grame de proteină, în funcție de dimensiunea oului. Indiferent de mărimea lui, întotdeauna te vei bucura de 125 miligrame de proteină per gram. Asta înseamnă că fiecare ou are sub 13% din totalul de proteine. Proteinele se regăsesc atât în gălbenuș, cât și în albuș. Gălbenușul este bogat în proteine, colesterol și micronutrienți precum colină, calciu și zinc.

Pe lângă faptul că este o sursă bogată și esențială de proteine, mai este și o variantă ieftină și accesibilă. Atunci când mănânci un ou în fiecare zi, corpul tău se va bucura numai de beneficii. Nutrienții săi esențiali sunt asociați sănătății creierului, ochilor și sistemului imunitar și, în plus, ajută la reducerea inlamațiilor și scade riscul de boli metabolice. Pe lângă asta, părul, unghiile și pielea vor fi mai sănătoase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult