Alimentul care te ajută să slăbești și îți accelerează metabolismul

Verdețurile sunt bogate în fier și magneziu, iar spanacul este una dintre cele mai bune alegeri în acest sens, fiind delicios și versatil, pentru că îl poți consuma atât crud, cât și gătit.
  • Publicat:
Alimentul care te ajută să slăbești și îți accelerează metabolismul
foto: envato

Numărul de calorii de care ai nevoie pentru a supraviețui ține de mulți factori precum vârstă, gen, masă musculară, activitate și stres. Toate acestea fac ca metabolismul să fie unul leneș, fie să funcționeze corespunzător. În timp ce multe persoane se bucură de un metabolism rapid și activ, există persoane care nu au această „superputere” și doar privind la o felie de pizza iau în greutate. Din fericire, putem accelera metabolismul în funcție de alimentele pe care le introducem în dietă.

Anumite alimente, în special verdețurile, au o combinație perfectă de nutrienți benefici pentru îmbunătățirea metabolismului. Verdețurile sunt bogate în fier și magneziu, iar spanacul este una dintre cele mai bune alegeri în acest sens, fiind delicios și versatil, pentru că îl poți consuma atât crud, cât și gătit. 30 de grame de spanac conțin 36% din necesarul zilnic de fier și 37% din necesarul zilnic de magneziu.

Cum afectează spanacul și aimentele bogate în fier și magneziu metabolismul și scăderea în geutate

Fierul este esențial în organism și afectează nivelul de energie al metabolismului. Dacă ai un nivel redus de fier, cel mai probabil te simți obosit în mare parte din timp. Un mod prin care nivelul redus de fier te afectează este interferând cu efectele asupra hormonilor tiroidei. Astfel te confrunți cu lispa energiei și apetitului.

În urma unui studiu, cercetătorii din Turcia au tratat 21 de femei cu deficit de fier. După șase luni, participantele la studiu au redus semnificativ indicele de masă corporală și numărul kilogramelor sugerând că un nivel redus de fier poate crește rata metabolică.

La rândul lui, magneziul este un mineral esențial pentru metabolism și producția energiei. Atunci când nu este suficient în organism, corpul nu poate transforma alimentele consumate în energie. O meta-analiză din 2014 arată o relație inversă dintre magneziu și sindromul metabolic. Cu cât participanții consumau mai mult magneziu, cu atât erau mai puțin predispuși la boli asociate sindromului metabolic precum colesterol crescut, hipertensiune, rezistență la insulină și obezitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult