Sunt foarte multe persoane care au credințe limitative legate de bani. Oana Stoianovici, coach, crede că aceste credințe țin departe abundența financiară. Oana Stoianovici are o experiență de aproape doua decenii în programe de coaching și leadership transformațional, iar în ultimii zece ani s-a concentrat, în mod particular, asupra practicilor de vindecare cuantică. Am întrebat-o pe Oana ce părere are despre credințele limitative legate de bani.
CSID.RO: Care sunt credințele limitative legate de bani?
Oana Stoianovici: Când ne uităm la bani și prosperitate toți avem un set de credințe limitative legate de bani care vin din povestea noastră și din felul în care am crescut. Este important să identificăm, printr-un exercițiu de introspecție, care sunt aceste credințe limitative atunci când vine vorba despre bani: e greu, nu e corect, e rușinos, nu este pentru oricine. În plus, mulți dintre noi avem această idee, provenită din credința colectivă că nu putem avea parte de abundență financiară fără sacrificiu sau compromis.
CSID.RO: Cum putem să ne eliberam de aceste programe?
O.S.: Cel mai important este să fim deschiși și dispuși să ne uităm la credințele noastre și să înțelegem dacă ele sunt adevărate sau nu. Apoi, trebuie să explorăm întrebări deschise care ne ajută să tragem o concluzie care ne servește. Prea des luăm de-a gata ce se spune în jurul nostru și nu cercetăm. Acest lucru ne poate limita și ne îndepărta de ce ne dorim. Putem oricând adopta credințe noi și mult mai sănătoase, dacă ne punem întrebarea: Ce credință m-ar ajuta să obțin nivelul financiar dorit?
Un alt lucru care să ne poate ajuta este să căutăm modele de oameni cu care rezonăm și care ne pot deschide noi perspective.
CSID.RO: De ce crezi ca românii au o mentalitate de sărăcie?
O.S.: Cred că această mentalitate de sărăcie este un efect al comunismului. Am fost îndoctrinați să nu îndrăznim să cerem și să nu avem curajul de primi. De cele mai multe ori, banii sunt mai degrabă greu și imposibil de obținut. Funcționăm pe pilot automat și respingem noul și schimbarea, iar asta ne împiedică să accesăm prosperitatea în viața noastră.
CSID.RO: De unde vine aceasta? Cum putem scăpa de ea?
O.S.: Schimbarea acestei mentalități cere de la noi să ieșim din zona de confort, să accesăm informații dintr-un loc nou creativ și să începem să ne înconjurăm de oameni care au aceleași preocupări.
CSID.RO: Chiar există o modalitate reală de a atrage abundența în viața noastră?
O.S.: Sigur! Primul pas este să ne dorim și să prioritizăm abundența în viața noastră. Al doilea este să acțiunăm specific, în direcția obiectivului. Al treilea este să accesăm resurse care ne ghidează și inspiră. Iar pentru acest al treilea pas, îi invit pe cititorii noștri să acceseze site-ul meu unde găsesc un mini curs gratuity cu 5 pași către abundență și prosperitate. Astfel pot vedea cum arată concret să îți schimbi credințele despre bani și prosperitate.