7 ritualuri care ne pot face mai fericiți. Schimbările se produc instant!

Știm că este esențial să ne protejăm sănătatea mentală pe tot parcursul anului, iar în aceste situații este esențial să avem anumite ritualuri care ne pot face mai fericiți.
  • Publicat:
7 ritualuri care ne pot face mai fericiți. Schimbările se produc instant!
Foto: shutterstock / 7 ritualuri care ne pot face mai fericiți. Schimbările se produc instant!

Toamna vine la pachet cu un vibe magic: nostalgia întoarcerii la școală, aroma de dovleac resimțită tot mai des, vremea schimbătoare și fiorul rece simțit la prima oră a dimineții. Pentru multe persoane, în special pentru iubitorii zilelor de vară, aceste elemente pot fi de o tristețe nemărginită. Află că odată cu schimbările de sezon este natural ca dispoziția noastră să se schimbe. Experții au confirmat că în momentul în care ziua începe să fie mai scurtă somnul nostru poate fi afectat, la fel și nivelul de energie și capacitatea noastră de a socializa. Știm că este esențial să ne protejăm sănătatea mentală pe tot parcursul anului, iar în aceste situații este esențial să avem anumite ritualuri care ne pot face mai fericiți.

Ritualuri care ne pot face mai fericiți

Descoperă un nou hobby

În sezonul rece vei petrece mai mult timp în interior și, cel mai probabil, pentru că nici soarele nu îndrăznește să-și facă prea mult simțită prezența, te vei simți secată de energie. În acest sens, ideal ar fi să îți găsești un nou hobby. Hobby-urile te ajută să elimini stresul, dar și să fii creativ în același timp. Ca bonus, hobby-urile te pot ajuta să te conectezi cu noi persoane din diferite comuntăți care împărtășesc aceleași interese ca și tine. De asemenea, te pot ajuta să ai performanțe mai bune la locul de muncă. Așadar, fie că alegi să cânți la un instrument, fie că înveți să croșetezi sau să mergi la sală, cu siguranță îți va aduce instant fericirea și te va ajuta să depășești mai ușor aceste schimbări.

Petrece timp în natură

Poate că vara a luat sfârșit, dar asta nu înseamnă că nu mai poți petrece timp în natură. Indiferent de sezon, s-a demonstrat științific că atunci când ne conectăm cu natura, dispoziția noastră se îmbunătățește, nivelul de stres scade și, de asemenea, crește și încrederea în sine. Poți începe cu ușoare plimbări prin parc sau activități precum sportul în natură sau drumețiile.

Încearcă noi rețete

Pentru că dovleacul este ingredientul vedetă al sezonului rece, poți încerca diverse rețete cu acest aliment absolut delicios! Nu, nu trebuie să gătești zilnic, dar poți face asta cel puțin o dată pe săptămână și poți chiar să-ți strângi prietenii la masă. În felul acesta vei socializa și te vei simți mult mai relaxată.

Fă-ți planuri

În momentul în care începi să-ți faci planuri vei observa cum ți se schimbă instant dispoziția. Începi să te entuziasmezi, să fii mai creativă și, mai ales, mult mai productivă. Când spunem că trebuie să-ți faci planuri nu ne referim la vacanțe de lux sau petreceri fastuoase. Poți încerca în această toamnă noi experiențe cu familia sau prietenii, precum o petrecere simplă de Halloween, vizionarea unui meci sau pur și simplu o seară dedicată jocurilor de societate. Toate aceste evenimente anticipate pot veni către tine într-o manieră pozitivă.

Fă curățenia de toamnă

Așa cum facem curățenia de primăvară, același lucru putem face și în sezonul rece. Orice schimbare este binevenită, mai ales în confortul casei unde, mulți dintre noi, ne petrecem marea majoritate a timpului. Consideră că în acest punct te poți reorganiza și poți renunța la lucrurile pe care nu le mai folosești, nu le mai porți sau de care nu mai ai nevoie. Pe lângă lucrurile fizice, curățenia de toamnă poate fi făcută și cu propria persoană. Mai exact, poți face o analiză a comportamentelor pe care le-ai avut în ultima perioadă, la reacții în anumite situații și dacă este cazul să faci o schimbare printre ele.

Integrează elementele din natură în confortul casei

Pentru că în sezonul rece mare parte din timp îl petrecem fie în casă, fie la birou, ceea ce se traduce ca fiind departe de natură, ideal ar fi să integrezi elementele din natură chiar în confortul casei. Obiectele decorative din lemn, plantele, fie ele naturale sau artificiale, pietrele, toate acestea vor da un boost sănătății tale mentale. De asemenea, indicat ar fi să-ți muți biroul lângă fereastră, pentru a te putea bucura de lumina naturală. Expunerea la soare este și ea benefică pentru sănătate și, mai ales, pentru buna dispoziție. Nu uita să aprinzi o lumânare sau să folosești uleiuri esențiale inspirate din natură care să te ajute să pătrunzi profund în acest tablou.

Prioritizează odihna, un pas în TOP ritualuri care ne pot face mai fericiți

În momentul în care zilele devin mai scurte, în mod natural te vei simți mai obosită și lipsită de energie. De-a lungul timpului, studiile au dovedit că atunci când dormi suficient, sistemul imunitar devine mai puternic, ceea ce este esențial în sezonul răcelii și gripei. Încearcă să-ți creezi un program de somn care să funcționeze pentru tine și pe care să-l respecți cu strictețe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult