Medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu a declarat, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene, că secretul vieții lungi și sănătoase este consumul de hrană verde, crudă, „plină de viață”, așa cum a lăsat-o Dumnezeu pe pământ.
Atunci când mâncăm ceva verde, viața acestor alimente intră în noi și trăim mai mult. Dacă noi mâncăm cadavre, adică ceva care a murit, nu mai e verde, atunci nu mai beneficiem de această „infuzie de viață”. De aceea, hrana când e fiartă nu mai are aceeași calitate, spune medicul.
Potrivit dr. Stroescu, există 3 categorii mari de hrană:
„Hrana trebuie mâncată cât trebuie, când trebuie, cum trebuie. Dacă vreți să evitați problemele digestive, cea mai importantă regulă e aceasta: nu mâncați fructele decât înainte de masă.
Nu mâncați un măr sau o felie de pepene, de exemplu, după masă, pentru că fermentează și apar gazele, disconfortul abdominal. Așadar, tot ce-i dulce trebuie mâncat înainte de masă”, încheie dr. Virgiliu Stroescu.