Nivelul nostru glicemic poate fluctua de-a lungul zilei, iar hipoglicemia, adică momentul în care glicemia scade sub valori optime, poate apărea din diferite motive, fie din cauza tratamentelor medicamentoase, a consumului de alcool în exces sau pentru că sari peste mese. Cu toate astea, nu întotdeauna simptomele sunt aceleași și, de cele mai multe ori, te poți confrunta cu simptome multiple. Iată semne care îți indică glicemia mică.
Atunci când îți scade glicemia, celulele din organism au nevoie să producă energie. Când zahărul nu este prezent în sânge, aceste simptome apar imediat.
Hipoglicemia declanșează neurotransmițătorii astfel încât organismul să semnaleze senzația de foame sau sete. Aceste semnale sunt transmise către creier pentru a lupta împotriva deprivării de energie, astfel încât să mănânci sau să bei ceva.
Toate aceste schimbări de dispoziție apar din lipsa zahărului în organism. Ca rezultat, organismul se manifestă ca și când ar fi supus unei amenințări.
Glicemia consumată de celulele din corp este implicată și în procesul de energie metabolică. Atunci când creierul sesizează un nivel redus, apar senzații care stimulează sistemul nervos. Transpirația și senzația de furnicături în corp ar putea fi manifestări ale sistemului nervos.
Există multe simptome serioase în care organismul transmite lipsa zahărului și senzația de epuizare. Toate acestea limitează funcțiile zilnice și acțiunea sistemului nervos.
Cele mai serioase simptome din acest spectru sunt cele cu un rezultat dramatic. În aceste situații este necesară acționarea rapidă și administrarea tratamentului. În primul rând, ai nevoie de o sursă de energie (sucuri, apă cu zahăr etc.), mai apoi, sună la 112 pentru a primi ajutor.